7 Temmuz 2011 Perşembe

Bulgur Köftesi


Malzemeler,

1 su bardağı ince köftelik bulgur
2-3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kadar  tuz (damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
1 kase yoğurt (arzuya göre içine sarımsak)
1tepeleme çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
pulbiber,tozbiber,nane vb.

Yapılışı,

Bir kabın içine bulguru alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapagını kapatıp demlenmeye bırakın.Suyunu çekip demlenen bulgurumuza azar azar un ilave edelim ve karıştırarak bir hamur yapın.Hamuru hazırlarken zorlanırzanız 1- 2 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.Hazırladığınız hamurdan küçük toplar hazırlayın.Bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya bulgur köftelerimizi atın. 5 dk kadar haşlayın.
pişen köftelerinizi sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.Sos için tereyağını,salçayı ve baharatları bir tavaya ekleyip pişirin. Yoğurtlu köftelerinizin üzerine gezdirerek dökün. Sos ölçüsünü damak tadınıza göre daha da arttırabilirsiniz ve salça katmayıp sadece baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Afiyet olsun


4 yorum:

  1. bu tarifi denemedim ama benzerlerini hiç tutturaramadım sorun nede olabilir?

    YanıtlaSil
  2. hmm bu dehset gozukuyor gercekten ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  3. Behiye ellerine sağlık canımm. Süper gözüküyor. öperim

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler :)

    Sevgili Gul/inn,ilk aklıma gelen demleme sırasında çok mu sıcak su ekliyorsun,bulgurlar ıslak mı kalıyor ?? Arkadaşım yoğururken daha iyi yapışması için yumurta ekliyor,belki bir de öyle deneyebilirsin :)sevgiler

    YanıtlaSil