30 Ağustos 2015 Pazar

Çilekli İrmik Tatlısı


Uzun bir aradan sonra merhaba :)

İşler güçler,tatil derken bloğumdan bayağı uzak kaldım.Ama yeni tariflerle arayı kapatalım. 

Çilekli İrmik Tatlısı için malzemeler :

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Vanilya aroması
Sauyer bisküvi ( kedidili bisküvi ) 
Yeterince çilek

Yapılışı ,

Öncelikle kullanacağınız kalıbın altına veya borcama kedidili bisküvileri dizin.Kenar kısımlarına ikiye böldüğünüz çilekleri yerleştirin.





Bir tencereye sütü,irmiği ve toz şekeri ekleyin.Ocağa alıp tel çırpma aleti ile koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynamasına yakın tereyağı ve vanilya aromasını da ekleyin.Pişen muhallebinizi bisküvi ve çileklerin üzerine dikkatlice dökün.Soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.

İsterseniz bu tatlıyı borcam gibi dikdörtgen veya kare kalıpta da hazırlayabilir,o şekilde de servis yapabilirsiniz. 

Kedidili bisküvileri öncdeden ıslatmanıza gerek yoktur.muhallebiyi sıcak dökeceğiniz için zaten yumuşayacaklardır.

Afiyet olsun..