1 Eylül 2010 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf


İlk defa bu sene misafirlerimiz ve kendimiz için şerbetli tatlıları tercih etmedik.İftar sonrası hafif ve soğuk lezzetler daha bir güzel oluyor sanki..

Muhallebili kadayıf ise birtanecik gelinimiz Merve 'nin en gözde tatlılarından biri .. Kendisi ne zaman bu tatlıyı hazırlasa biz pek bir mutlu oluyoruz :)


Tarif Merve 'den denemek isteyenler için ;

Kadayıflı katman için ;

   300 gr tel kadayıf
   1/2 su bardağı toz şeker
   75 gr tereyağı
   Arzu ederseniz 1 su bardağına yakın ufalanmış fındık ya da ceviz içi

   Tel kadayıfı bir tepsiye alıp,10 dk kadar fırında ısıtın,kadayıflar kıtırlaşmaya ve üzeri kızarmaya başlayınca fırından alın. Bu öneri kavurma işlemini daha kısaltacaktır. Tavaya tereyağını ve şekeri koyun.kadayıfları da elinizle ufalayarak ekleyin ve rengi koyulaşana kadar kavurun.En son içine ceviz ya da fındık ekleyin ve soğumasını bekleyin.

Kremalı katman için ;

   1 lt süt
   3 yemek kaşığı un
   3 yemek kaşığı nişasta
   1 su bardağı toz şeker
   200 ml krema

   Bir tencereye krema hariç diğer malzemeleri ekleyin.koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.Pişen muhallebi soğuyunca krema ile birlikte çırpın.
   İstediğiniz bir borcama ya da kalıba (kelepçeli kalıp kullandık ama tepsi şeklindeki borcamları öneririz,servis daha kolay oluyor )önce kadayıfların yarısını koyun ve bastırın.Üzerine muhallebiyi dökün.daha sonra tekrar üzerine kalan kadayıfları da yayın ve yine hafif bastırın..Buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.