5 Haziran 2020 Cuma

TAM BUĞDAY UNLU KEK & ÇİLEKLİ KEK


Bugünlerde çocuklar da evde olduğu için hemen hemen her gün bir şeyler yapmaya çalışıyorum. O yüzden son zamanlarda az malzemeli günlük pratik lezzetler daha iyi oluyor.
Bu güzek kek de onlardan biri malzemeleri küçük bir fırın kabına veya kare borcama göre, isterseniz muffin kaplarında da hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler :

2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri (şekeri daha fazla ekleyebilirsiniz bize bu kadar yeterli oluyor)
1 çay bardağı süt
2 tepeleme çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ( 80 - 100 gr arası )
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su bardağı tam buğday unu
Bir kaç tane dilimlenmiş çilek ve çikolata parçaları

Yapılışı :
Bir çırpma kabında yumurta, pudra şekeri ve tereyağını bir kaç dk krema haline gelinceye kadar çırpın.içine sütü ilave edip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yine kısa bir süre çırparak karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız fırın kabına hamurunuzu dökün. Üzerine dilimlenlenmiş çileklerden ve parça çikolatalardan ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

İsterseniz kek hamurunuza vanilya, limon kabuğu rendesi vb. ekleyebilirsiniz ve yine çilek yerine vişne vb başka meyvelerle deneyebilirsiniz. Afiyet olsun..

TAVADA KEK


Bazen daha pratik daha hızlı birşeyler hazırlamak istersiniz ya, işte tava da kek de öyle birşey :) hem çok pratik hem de çok lezzetli 

Bir çırpma kabında 2 adet yumurtayı yarım su bardağı toz şekeri bir kaç dk çırpın. İçine yarım su bardağı süt,yarım su bardağı sıvıyağ, ile 1buçuk su bardağı un, 1 çorba kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve yine klasik bir kek hamuru oluncaya kadar çırpın.

Yağladığınız ve unladığınız 26 cm lik tavaya ( tavayı unladıktan sonra tavayı biraz ters çevirin fazla unlar dökülsün) kek hamurunuzu dökün. Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye alın. Tahminen 25-30 dik da pişer yine de kürdan kontrolü yaparak kürdan temiz çıkınca kekinizi ocaktan alın. Pişen keki ilk sıcaklığı gidince  bir servis tabağına ters çevirin. İsterseniz üzerine çikolatalı bir sosla servis edin. Afiyet olsun.


    İnstagram / @behiyesonmez