21 Şubat 2011 Pazartesi

Çikolatalı Mus (Mousse)


Hep mus tariflerini araştırırdım ama yumurta adetinin fazla olması gözümü korkuturdu.Ta ki Sevgili Zehra'nın tarifini görene kadar..Kendisi de sürekli pastalarında bu tarifi kullanıp çok memnun kalıyor.Bende uzun süredir pastalar da ya da kısa süreli tatlı krizlerinde bu lezzeti tercih ediyorum ve sonuca çok mutlu oluyoruz..

Denemek isteyenler için ,

Malzemeler

   180 gr küçük parçalara bölünmüş bitter kuvertur çikolata
   ¼ su bardağı süt
   55 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
   1 yumurta sarısı
   250 ml soğuk krema

Yapılışı ,
  
   Bir çırpma kabına ; çikolata,süt,tereyağını birlikte ekleyip benmari usülü eritin.Sos biraz erimeye başlayınca yumurtayı da ekleyin ve arasıra çırpma teli ile karıştırın.
Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya bırakın.Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın.(çırpma aletini durdurduğunuzda aparatdan kaba kremanın düşmemesi gibi )
Sertleşen kremaya ,çikolatalı karışımıda ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız musu  servis kuplarına paylaştırıp buzdolabında dinlendirin..Pastada kullanacaksanız,20 - 22 cm lik ölçüdeki pandispanyaya ,bu ölçüdeki mus tarifi uygun olacaktır.

** Özellikle sıvı krema mus tariflerinde çok önemli ,eğer kremanız çok sulu ise çırpmanıza rağmen sertleşmiyorsa çikolatalı karışım ile hiç birleştirmeyin.yeni bir krema ile tekrar deneyin.Ben genellikle tikveşli veya sek krema kullanıyorum.