30 Aralık 2010 Perşembe

2011 :)


Muffinler dün Arda ve arkadaşları ile birlikte hazırlandı,süslendi ve afiyetle yenildi :) 2010 yılının son kaydını bu tatlı fotoğraflar ile bitirelim..


Sağlıklı mutlu güzel bir yıl dileği ile .. Sevgiler

27 Aralık 2010 Pazartesi

Muzlu Kek

O kadar çok birikmiş ki kaydettiğim tarifler,artık o güzel tarifleri değerlendirmenin vakti gelmiş :) Yemek kitaplarından,dergilerden,internetten,televizyon programlarından ve hatta bir çoğumuzun da yaptığı gibi kabartma tozunun,vanilya vb. gibi paketlerin arkasındaki tarifler bile..

İlk lezzet denememiz muzlu kek.. Aslında hiç yemedim.Sanki aklımdan tadını daha çok çocuklar sever gibi geliyordu. Denemeden de anlayamazdık :) İki farklı muzlu kek kaydetmişim.Biri kakaolu diğeri sade.İkisi de ayrı bir güzel oldular..


Çikolatalı Muzlu Kek

İlk tarif Sevgili Rumma 'dan

Bana göre muzlu kolay pasta :) Hakikaten Rumma 'nın da bahsettiği gibi muzlar ezilmiyor , kekin içinde kendini hissettiriyor.Bir de üzerine güzel bir krema ile kekten ziyade yerken muzlu pasta yiyormuşsunuz gibi oluyor..Bu arada kek hamurunun tadı dokusu  çok başarılı , bu tarifi muz kullanmadan bir daha deneyeceğim kesin ..

Denemek İsteyenler için

Malzemeler ;

   4 yumurta
   150 gr tereyağı veya margarin
   35 gr kakao
   120 gr su
   1 su bardağı pudra şekeri
   1 paket kabartma tozu
   2 adet büyük muz
   un

Yapılışı ;

Su ,kakao ve yağı orta ateşte eriyene kadar karıştırın ve soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri çırpın,Kakaolu karışımı da ekleyin ve karıştırın.Un ve kabartma tozunu da ekleyin.En son içine dilimlediğiniz muzları da ilave edip çok az karıştırın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Pişen kekin üzerine istediğiniz bir sos dökebilirsiniz.Ben dr oetker glazür kullandım..

                                                                  ~ ~ ~ ~ ~ ~

Mrs. Hockmeyer Muzlu Kek

Bu güzel kek ile de Cafe Fernando ' da tanıştım. Açıkcası hazırlarken çok tedirgin oldum,yukarıda da bahsettiğim gibi ilk defa muzlu kek tadacağım için ama iyi ki denemişim çok güzel oldu..Evde ki olgunlaşmış hafif kararmış muzlar için harika bir fikir :)

Malzemeler ;

   4 adet orta boy olgunlaşmış muz
   80 gr tereyağı
   1 su bardağı şeker (ben 4/3 su bardağı şeker kullandım )
   1 adet yumurta
   1 çay kaşığı karbonat
   1/8 çay kaşığı tuz
   1,5 su bardağı un

Yapılışı ;

         Muzları püre haline getirip,tereyağını orta ateşte eritin.Tahta kaşık yardımıyla bir kasede muzları ve tereyağını karıştırın.Şekeri,yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.Bu arada karbonat ve tuzu ekleyin.Son olarak unu da katarak karıştırın.Karışımı kek kalıbına döküp,önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Ben servis öncesi eşit oranda pudraşekeri ve tarçını karıştırıp kekin üzerine serptim. Afiyet olsun :)