17 Aralık 2013 Salı

Lamıngton Kek & Küp Kek


Çok kez hazırlayıp bir türlü fotoğraflayamadığım bir tarifi paylaşıyorum.Bu sefer de hızlıca mutfakta çekebildim ama hiç yoktan iyidir :)

Yapımı çok kolay,ama bir o kadar da mini pastacıklar tadında lezzetli bir tarif. Yapım aşamaları ile birlikte hemen tarife geçiyorum..

Malzemeler :

  4 yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  1 su bardağı sıvıyağ
  1 su bardağı süt
  1 paket kabartma tozu
  1 paket vanilya
  2 - 3 su bardağı un

Sosu için,

  3 su bardağı süt
  3 çorba kaşığı toz şeker (şeker miktarını arttırıp veya daha az kullanabilirsiniz.)
  3 tepeleme çorba kaşığı kakao
  1 su bardağı hindistan cevizi 

Yapılışı ;

   Kek hamuru hazırlar gibi,öncelikle bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri birlikte kısa bir süre çırpın.Bir yandan da sütü ve sıvıyağı da ekleyerek çırpmaya devam edin.Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek katın ve çok az çırpın yada tel çırpma aleti ile karıştırın.
  Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış büyük boy kare veya dikdörtgen bir tepsiye,kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişen kekinizi fırından alarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  Bu arada sos için,küçük bir tencereye sütü,kakaoyu ve şekeri ekleyin.Sadece bir kaç dakika karıştırarak pişirin.Sosu Kaynatmanıza gerek yok,ılık olması ve toz şeker kakao karışımının erimesi yeterli. iki ayrı tabağa hindistan cevizini paylaştırın.
  Soğuyan keki mümkün olduğunca tek porsiyonluk minik kareler halinde dilimleyin.bu  kare dilimleri çok hızlı bir biçimde sosa çevirerek batırın ve çekin.Daha sonra önce 1. hindistan cevizli tabağa ve daha sonra da ikinci hindistancevizli tabağa batırıp bulayın. Buzdolabında soğutun.Servisten bir süre önce buzdolabından çıkarıp dinlendirin.Afiyet olsun..

  __Büyükler kadar çocukların da çok seveceği bir tarif,özellikle doğumgünü vb. kalabalık organizasyonlar için tercih edilebilir. Bu ölçüler ile çok fazla minik küp kekler elde edebilirsiniz.Daha az hazırlamak istiyorsanız,yarım ölçü ile de hazırlayıp orta boy bir fırın kabında pişirebilirsiniz.
__ Kek dilimlerinizi sosa batırırken çok hızlı davranın.Sosu kek anında çekiyor,ve yavaş davranırsanız kek dilimleriniz çok soslandığı için parçalanır.