5 Ağustos 2011 Cuma

Tavuklu Bademli Pilav


Et sotenin üzerine bir de pilav ile devam edelim  :) pilav ve diğer hazırladığım iftar tariflerine buradan da ulaşabilirsiniz..

Malzemeler : 
   1 adet tavuk göğüs
   2 su bardağı pirinç
   1 su bardağına yakın kabuksuz badem
   ½ su bardağı dolmalık üzüm
   1 yemek kaşığı tereyağı – sıvıyağ
   Su
   Tuz
 
 Yapılışı ,

   * Öncelikle göğüs etini yıkayıp bir tencereye alın. Tavuğun üstü geçecek kadar su ekleyip kaynatın.
   * Haşlanan tavuk göğsünü soğuması için bekletin. Tavuk suyunu ise pilav için ayırın.
   * Pirinci bir süzgecin içinde soğuk su ile güzel yıkayın ve süzgeç içinde bekletin.
   * Yayvan bir tencereye öncelikle çok az sıvıyağ ekleyip bademlerin rengi dönene kadar soteleyin.
   * Daha sonra üzümleri ilave edin. Çok az üzümleri de soteledikten sonra tereyağını katın.
   * Süzülen pirinci ve tuzu da ekleyip birkaç dakika kavurun. Pirincinizin su ölçüsüne göre (1 e 1.5 veya 1 e 2 gibi ) tavuk suyunu ve suyu eşit miktarda birleştirip ekleyin.
   * Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pirinçler suyunu çekip delik delik olana dek pişirin.
   * Pişip demlenen pilavınıza didiklediğiniz tavuk etini de ekleyin. Çatalla az az havalandırarak karıştırıp servis kabına alın.

__Pilav için bir not ; bu pilav tarifinde  badem ve üzüm aromasını daha güzel verebilsin diye pirinçle beraber kavruluyor. Bu yüzden daha esmer oluyor. Siz pilavınız beyaz gözükmesini istiyorsanız, ayrı bir kapta üzüm ve bademi soteleyip servise yakın ekleyebilirsiniz.
Güzel bir hafta sonu dileği ile..

2 Ağustos 2011 Salı

Mantarlı Et Sote


Mantarlı et sote tarifi ve diğer tarifler için Maggi deyim.Sevgi dolu bol muhabbetli hayırlı iftarlar :)

 Malzemeler :

   1 kilo dana kuşbaşı
   300 – 400 gr mantar
   4-5 tane sivribiber
   2 tane soğan
   2 tane büyük domates
   1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
   1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
   Sıvıyağ-tuz-karabiber



Yapılışı ;

 
   * Kuşbaşı etleri bir tencereye ekleyin. Orta ateşte etler suyunu salıp tekrar çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
   * Bu arada yayvan bir tencereye veya tavaya sıvı yağ ekleyip doğradığınız mantarları sotelemeye başlayın.
   * Daha sonra sıra ile soğan, biber ve pişen etleri de ekleyin. Tuz karabiberi de katıp orta ateşte biraz kavurun.
   * En son doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip bir iki kez karıştırıp bir süre kapağı kapalı pişirin.
   * Hazırladığınız et sotenizin üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletin.
 Afiyet olsun.

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Hayırlı Ramazanlar :) Lebeniye Çorbası


Tüm müslüman ailemizin Ramazanı hayırlı olsun..Tuttuğumuz oruçların ettiğimiz duaların kabul olması dileklerimle..

Maggi Ramazan ayında her hafta bir blogger arkadaşımızın evine konuk oluyor.İlk hafta ben :) iftar soframızla ve tariflerimle bu hafta Maggi de yer alıyorum.Sofra detaylarını ben de daha sonra paylaşacağım.


Soframız ve diğer tariflerim için tıklayabilirsiniz.

Çorba için malzemeler :
 
   2 su bardağı yoğurt
   1 su bardağı haşlanmış nohut
   ½ su bardağı pirinç
   1 yumurta
   1 yemek kaşığı un
   Su

Köfte için malzemeler :
  
  200 gr kıyma
  1 adet rendelenmiş soğan
  Tuz-karabiber
  ÜZERİ İÇİN
  2 yemek kaşığı tereyağı ve nane

Yapılışı ;

   Köfte için malzemeleri bir kaba alıp köfte harcını hazırlayın. Nohuttan çok az daha büyük köfteler yapın. Hazırladığınız köfteleri buzdolabında dinlendirin.
  * Çorba için tencereye yoğurt, un, yumurtayı ekleyin bir çırpma teli ile bir iki kez karıştırın. Su ilave edip çok az daha karıştırın. (bu işlem çorbanızın pişerken topak topak olmasını önleyecektir)
  * Pirinci de ekleyip kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlarken arzu ettiğiniz kıvama göre ılık su ekleyin. Kaynayan çorbanızı kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  * Bu arada az tavaya az sıvıyağ ekleyin. Yağ ısınmaya başlayınca köfteleri ekleyip kızartın.
  * Pişen çorbanıza haşlanmış nohutları ve kızaran köftelerinize de ekleyip ocağı kapatın. Servis öncesi tereyağlı naneli sosu hazırlayıp çorbanızın üzerine dökün.
Afiyet Olsun.