8 Ocak 2013 Salı

Kremalı Havuçlu Kek


Bizim mutfakta dün pişen ve bugüne kalmayan kek :)

Malzemeler :

   3 yumurta
   1 su bardağı toz şeker
   1 su bardağı süt
   yarım su bardağı sıvıyağ
   2 su bardağı un
   1 paket kabartma tozu
   1 su bardağı rendelenmiş havuç
   1 su bardağı kadar ufalanmış ceviz
   1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için :

   3 su bardağı süt
   2 çorba kaşığı un (fazla tepeleme olmasın)
   1 çorba kaşığı nişasta (fazla tepeleme olmasın)
   yarım su bardağı şeker
   1 çorba kaşığı tereyağı
   1 paket vanilya



Yapılışı ,
  
   Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri 3-4 dk çırpın.Sütü ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edin.Unu,kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.En son içine havucu,tarçını ve cevizi (cevizin birazını ayırıp,kremanın üzerinde kullanabilrsiniz) ekleyip 1-2 kez karıştırıp kalıbınıza dökün.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

   Pişen kekinizin ılımasını beklerken,bir tencereye sütü,unu ve nişastayı ekleyip çırpma teli ile kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Pişen kremanızı ocaktan alın ve vanilya ile tereyağını katıp karıştırın.Oda sıcaklığına gelen kekinizi katlara ayrın.Aralara ve üzerine krema sürün.Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.Afiyet olsun..

   ___ Bu kek kremasız da çok güzel oluyor.Arzu ettiğiniz bir kek kalıbında pişirip kremasızda hazırlayabilrsiniz. Ya da dikdörtgen bir kalıpta da pişirip,katlara ayırmadan da direk üzerine krema dökebilrsiniz.

 Böyle bir kekin yanına da sıcacık bir çay gider diyerek, Buradan Doğadan ı hatırlatmak istiyorum.Yeni yıl da yaratıcı çok güzel bir hediye yollamışlar..Ağacın dallarına bağlanmış çeşit çeşit bitki ve meyve çayları :)
Ayrıca bir de Şekersiz bitki şekerleri Kendilerine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum..