15 Ağustos 2013 Perşembe

Erikli Kek


Yaz mevsiminde çeşit çeşit meyveler varken,bu güzel meyveleri değerlendirmek lazım :) ben kırmızı eriklerle hazırladım ama mürdüm eriği ya da şeftali gibi başka meyveler ile de deneyebilirsiniz. Yanında da dondurma veya çırpılmış krema ile servis etmeniz tavsiye edilir.

Malzemeler

   3 yumurta
   1 su bardağı toz şeker ( 2 çorba kaşığını kek tabanı için ayırıyoruz )
   2 çorba kaşığı tepeleme oda sıcaklığındaki tereyağı
   1 su bardağı süt
   2 su bardağı un
   1 paket kabartma tozu
   arzuya göre vanilya aroması
   yarım kilo kırmızı veya mürdüm erik

Yapılışı ;






Öncelikle fırınınızı ısıtın.22- 24cm. çapında bir kalıbın tabanına yağlı kagıt yerleştirin.yağlı kağıdın üzerine 1 su bardağı toz şekerinden ayırdığınız 2 çorba kaşığı şekeri  serperek dökün.Yıkadığınız erikleri dilimleyin ve daire şeklinde
tabana dizin.















Oda sıcaklığındaki tereyağını,yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser yardımı ile terayağı pürüzleri yok olup krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Bu arada sütü de ilave edin.




Daha sonra üzerine unu,kabartma tozunu eleyerek ekleyin. vanilya aroması da katın.Bir çırpma aleti ile tüm malzemeleri karıştırın.
















Hazırladığınız kek hamurunu erik dilimlerinin üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin. Pişen kekinizi bir süre bekletip ilk sıcaklığı gidince kelepçeli kalıp kullanıyorsanız kelepçeyi açıp servis kabına ters çevirin. Afiyet olsun..