4 Şubat 2013 Pazartesi

Çikolatalı Mousse Pasta


Haftaya bol çikolatalı bir tarifle başlayalım :)









Daha önce çikolatalı mousse kremasının tarifini yayınlamıştım.Ölçülerini artık ezberlediğim sonucu her zaman basarılı olan bu krema tarifi için Zehra ' ya tekrar teşekkürler..










Mousse için malzemeler

   180 gr küçük parçalara bölünmüş bitter çikolata
   ¼ su bardağı süt
   55 gr  tereyağ
   1 yumurta sarısı
   250 ml soğuk krema
Ayrıca ; 1 adet hazır pasta tabanı,ıslatmak için vişne suyu,ve pastanın üzerine serpmek için kakao
 
Yapılışı,
 
 Öncelikle pastatabanının bir tanesini,bir pasta çemberine yerleştirin.Vişne suyu ile keki çok az ıslatın.Çırpma kabına çikolata,süt,tereyağını birlikte ekleyip benmari usülü eritin.Sos biraz erimeye başlayınca yumurtayı da ekleyin ve arasıra çırpma teli ile karıştırın.
Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya bırakın.Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın.(çırpma aletini durdurduğunuzda aparatdan kaba kremanın düşmemesi gibi ) Sertleşen kremaya ,çikolatalı karışımıda ekleyin ve karıştırın.Hazır olan mousse kremanızı pasta çemberine kekin üzerine dökün.üzerini düzeltin.Arzu ederseniz üzerine kalan ikinci pasta kekini de koyabilirsiniz.Buzdolabında bir kaç saat soğutun.Servis öncesi pastanıza kakao serpin.Afiyet olsun..

** Özellikle sıvı krema mus tariflerinde çok önemli ,eğer kremanız çok sulu ise çırpmanıza rağmen sertleşmiyorsa çikolatalı karışım ile hiç birleştirmeyin.yeni bir krema ile tekrar deneyin.