7 Ağustos 2010 Cumartesi

Çilekli Tiramisu (Bardakta Tiramisu)


Gelelim ikinci tiramisu tarifimize..Mascarponeli ve savoiardi bisküvili..Yaz mevsiminde bir de bu tarife çilek eklenince,tadı daha da bir güzelleşiyor sanki..
Yukarıdaki fotoğraftaki cuptakiler daha önceki gün hazırlandı ve afiyetle yenildi..Aşağıdaki fotofraftaki çilekli tiramisuyu  ise daha önceki bir zamanda misafirlerime hazırlamıştım, ama yayınlamak bugüne kaldı :)
Mascarpone peynirini kendi hazırlamak isteyenler için ; Sevgili Devletşah ; burada yapım aşamalarını çok güzel anlatmış. Bilginiz olsun..
Genellikle tiramisu için hazırlanan kremaların içine çiğ yumurta da ekleniyor. Ama ben hala ekleme cesaretini elde edemedim..
Sevgili Seda o güzel tarifin hala aklımda haberin olsun :)

Malzemeler ;

   400 gr mascarpone peyniri
   200 ml krema
   1 / 2 su bardağı şeker
   3 yumurta sarısı ( ben eklemedim )
   1 paket savoiardi (kedi dili ) bisküvi
   1 kupa sıcak su + 2 Çorba kaşığı çözünebilir kahve + 2 çorba kaşığı şeker (şekeri damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz )
   Arzunuza göre çilek

Yapılışı ;

   Öncelikle bisküvilerimizi ıslatacağımız kahveli karışımı hazırlayın.Kremayı ve şekeri birlikte biraz kıvam alıncaya kadar çırpın.Mascarponeyi de içine ekleyip, 2- 3 dk daha çırpın.
  Bisküvileri kahveye batırıp (batırma işlemi çok hızlı olmalı ya da kaşıkla az az bisküvilerin üzerine dökebilirsiniz ) istediğiniz kalıba dizin.Üzerine hazırladığımız kremadan dökün.Arzunuza göre üzerine dilimlenmiş çilekler dizin.Bu şekilde bir kaç kat hazırlayın.En son üzerini krema ile kapadıktan sonra,bol kakao serpin.Buzdolabında bir kaç saat soğutun.


Güzel bir hafta sonu dileğiyle..

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Tiramisu


Haftaya iki farklı tiramisu ile devam edelim.. İlki  genellikle hepimizin bildiği,hazırladığı güzel bir tat ; Labneli ve muhallebili tiramisu ..

Bir sonraki tarif de orjinale daha yakın bir tiramisu var. Ama biz bu halini de çok seviyoruz :)

Bu pastayı biraz daha farklı olarak, buradaki gibi kek şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler ;

   1 Adet Kakaolu yada sade hazır pastatabanı
   3 Su bardağı süt
   3 Çorba kaşığı tepeleme un ( daha yoğun bir kıvam istenirse +1 çorba kaşığı nişasta  )
   1/ 2 Su bardağı toz şeker
   200 gr Labne peyniri

Keki ıslatmak için ;
  
   1 Kupa sıcak su
   2 Çorba kaşığı çözünebilir kahve + 2 Çorba kaşığı toz şeker 

Yapılışı ; 

   Tiramisu kreması için ; süt , un ve şekeri çırpma teliyle karıştırarak pişirin.Pişen kremanız biraz ılık hale gelince labne peynirini ekleyin ve mikserle bir kaç dk çırpın.
  Keki ıslatmak için ; kahveli karışımı hazırlayın.pandispanyanın iç yüzlerini bu karışımla ıslatın.
  Pandispanyanın ilk katına kremanın yarısını sürün,diğer katı üzerine kapatın.kalan kremayı pastanın üzerine ortasından itibaren dökerek kaplayın..Tiramisunuz biraz soğuyunca üzerine bol kakao serpin.Afiyet olsun..