15 Şubat 2012 Çarşamba

Kartopu


Yine çoğumuz tarafından bilinen tariflerden,bende seneler önce Portakal Ağacı nda görmüştüm ve şimdiye kadar çok kez hazırladım.O yüzden arşivimize bu minik lezzetleri de ekleyelim :)

Malzemeler :

200 ml krema
1 su bardağı süttozu
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 su bardağı hindistan cevizi
isteğe göre fındık

Yapılışı ;

Kremayı,pudra şekerini ve süttozunu bir kapta karıştırın.Daha sonra elle toparlanacak kıvama gelene kadar hindistancevizi ekleyin.(hindistan cevizinin miktarı kremanın kıvamına göre 2 ile 4 su bardağı arasında değişiyor) hazırladığınız karışımı 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Soğuyan hamurdan küçük parçalar alıp içine birer fındık koyun ve yuvarlayın.Hazırladığınız kartoplarını tekrar hindistancevizine bulayın.Buzdolabında muhafaza edin.