9 Temmuz 2011 Cumartesi

Günlük Taze ve Katkısız Dondurmalar


Kahve Dünyası 2011 yazına yepyeni dondurma koleksiyonuyla giriyor. Dondurmalarını %100 doğal sahlepten, sorbelerini ise gerçek meyveden üreten Kahve Dünyası’nın dondurma koleksiyonunda 8 çeşit dondurma, 3 çeşit sorbe bulunuyor.

Ürünlerinin tazeliği ve lezzetiyle bilinen Kahve Dünyası, yeni dondurma koleksiyonuyla 2011 yazının vazgeçilmezi olacak.
Kahve Dünyası’nın yenilenen dondurma menüsünde 8 çeşit dondurma, 3 çeşit sorbe bulunuyor. Dondurmalar; kaymaklı, vanilyalı, bitter çikolatalı, sütlü çikolatalı, karamelli, damla sakızlı, Türk kahveli ve fıstıklı seçeneklerinden oluşuyor. Sorbeler ise çilekli, frambuazlı ve limonlu.
Kahve Dünyası dondurmaları %100 doğal sahlepten yapılıyor. Günlük olarak üretilen dondurmaların yapım aşamasında hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor.  Sorbeler de gerçek meyveden üretiliyor. 




1 kilo alana 1 / 2 kilo hediye!
Kahve Dünyası’nın bu enfes dondurmalarını özel soğuk muhafaza paketleri içinde evinize de götürebilirsiniz. Hatta yine Kahve Dünyası’ndan alabileceğiniz soslarla dondurmanızı süsleyerek daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Üstelik bu lezzetleri doya doya yemeniz bir de kampanya var: 1 kilo dondurma alana 1/2 kilo dondurma da Kahve Dünyası’nın hediyesi!

7 Temmuz 2011 Perşembe

Kolay Çilekli Pasta


Malzemeler

2 yada 3 katlı hazır pasta tabanı
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
100 gr labne peyniri
çilek

Üzeri için ,
2 poşet krem şanti ve 1.5 su bardağı süt


Yapılışı,

İlk önce bir tencereye sütü,nişastayı,unu,toz şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirin.pişirdiğiniz kremanız oda sıcaklığına gelince labne peynirini katıp 2 - 3 dk mikserle çırpın.Pandispanya katlarınızı arzunuza göre limonata veya az şekerli sütle çok az az dökerek nemlendirin.Hazırladığınız kremanızdan pandispanyanın ilk katına sürün.Dilimlediğiniz çileklerden dizin.Aynı işlemi diğer katlara da uygulayın.Buzdolabında bir süre dinlendirin.Daha sonra hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.

Bulgur Köftesi


Malzemeler,

1 su bardağı ince köftelik bulgur
2-3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kadar  tuz (damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
1 kase yoğurt (arzuya göre içine sarımsak)
1tepeleme çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
pulbiber,tozbiber,nane vb.

Yapılışı,

Bir kabın içine bulguru alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapagını kapatıp demlenmeye bırakın.Suyunu çekip demlenen bulgurumuza azar azar un ilave edelim ve karıştırarak bir hamur yapın.Hamuru hazırlarken zorlanırzanız 1- 2 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.Hazırladığınız hamurdan küçük toplar hazırlayın.Bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya bulgur köftelerimizi atın. 5 dk kadar haşlayın.
pişen köftelerinizi sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.Sos için tereyağını,salçayı ve baharatları bir tavaya ekleyip pişirin. Yoğurtlu köftelerinizin üzerine gezdirerek dökün. Sos ölçüsünü damak tadınıza göre daha da arttırabilirsiniz ve salça katmayıp sadece baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Afiyet olsun