13 Mayıs 2013 Pazartesi
Çilekli Rulo Pasta
Yaz yaklaştıkça bol meyveli tarifler bizleri ve tabi ki sizleri bekler :) Rulo pasta zor gibi gözükse de aslında çok kolay hazırlanabilir.Sadece bir kaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli..
Malzemeler :
Kek için,
4 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için,
200 ml krema
2poşet krem şanti
2 tepeleme çorba kaşığı labne peyniri
yarım su bardağı soğuk süt
10-12 tane çilek
Yapılışı:
Bir çırpma kabında yumurtalar ve toz şekeri 3dk kadar krema haline gelinceye kadar çırpın.Daha sonra içine unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve çırpma aleti ile karıştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz büyük fırın tepsinize dökün.Bir spatula veya kaşığın arkası ile tepsiye eşit şekilde yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Kekinizin üstünün çok fazla kızarmasını beklemeyin.Kürdan testini uygulayıp kürdan temiz çıktığı an fırından alın.
Fırın tepsisi ebatında başka bir yağlı kagıdı serin.Pişen kekinizi daha sıcakken bu yağlı kagıdın üzerine koyun ve rulo yapın.Bu şekilde soğumasını bekleyin.Bu arada kremayı ve krem şantiyi ve labneyi bir arada kıvam alıncaya kadar çırpın.Kremanın kıvamına göre sütü azar azar ekleyin.(satın aldığınız kremanın kıvamı çok duru ise süte gerek olmayabilir.)
Soğuyan kekinizi açın ve içine kremadan sürün.(Kremayı keke ince bir tabaka halinde sürün,krema fazla olursa keke ağırlık olur ve rulo yaparken kırılmasına sebeb olabilir. ) Üzerine doğranmış çilekleri ekleyin ve yeniden dikkat ederek rulo yapın.Üzerini kalan krema veya pudra şekeri ile arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
___ Damak tadınıza göre isterseniz pastacı kreması ile de hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika görünüyoor,,:)
YanıtlaSilellerinize sağğlık...
sevgilerimle..
teşekkür ederim :) sevgiler..
Silelıne sağlık cok muntazam olmus santıye hıc krema katmamıstım bır dahakıne deneyeceğım
YanıtlaSilçilek ile birleşince daha hafif bir krema oluyor,,umarım beğenirsiniz :)
Silellerinize sağlık.. çok lezzetli görünüyor.. bugün mutlaka eve gidip denemem lazım :)
YanıtlaSilumarım dener ve beğenirsiniz :)teşekkürler
SilHep yapmayı planladığım ama bir kaç denemede hüsran yaratan bir pastadır bu. Bu ölçüler hangi fırına göre Behiyecim. midi fırın tepsisinde kalın olur mu?
YanıtlaSilHilalcim büyük boy fırın tepsisi için,küçük tepside kalın olur.yarım ölçü yapabilrsin veya iki minik tepsiye bölebilirsin..öpüyorum :)
SilMerhabalar... Sitenizi ve tariflerinizi çok beğendim...bu pastayada bayıldım:))
YanıtlaSilRulo pasta yapmaktan gözüm hep korkardı ama bi cesaret geldi bana ilk rulo pastam sizinki olacak denicem inşallah güğzel olur. Yalnız bi sorum vardı burda kullanılan tepsi fırınımızın en büyük boy tepsisi dimi?
evet Elif hanım büyük boy fırın tepsisi,yine de birazdan tepsinin boyunu ölçer,yapılış kısmına eklerim :) umarım dener ve beğenirsiniz..sevgiler
Silnefis olmuş,çokta pratik..Böyle pastalara bayılıyorum..ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)sevgiler..
SilBu aralar heryerde cilekli tarifler.bu da en guzellerinden olmus.elinize saglik.sevgiler:-)
YanıtlaSilyaz yaklaştıkça bloglar renklendi:)Çok teşekkür ederim..sevgiler
Silçok güzel görünüyor..elinize sağlık..bende tepsiye yağlı kağıt koyup piştikten sonra sıcakken rulo yapıp üzerini örtüp..ılıyınca açıyorum..tekrar sararken kırılma olmuyor...beste..
YanıtlaSilBeste Hanım,Öneriniz için çok teşekkürler..bir dahakine dikkate alacağım :) sevgiler..
SilCook guzel gozukuyor insallah en kisa zamanda yapmaya calisacagim. Sizin tatlilariniza bayiliyorum :)Ellerinize saglik...
YanıtlaSilTatlı sözleriniz için teşekkür ederim:)sevgiler..
SilÇok hoş ve lezzetli görünüyor:)ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
teşekkür ederim :)çok naziksiniz,sevgiler..
SilPastanız çok lezzetli gözüküyor , yeni bir blogcu olarak sizi takip etmeye başladım. Bu pastayıda en kısa zamanda deneceğim ..
YanıtlaSilçok teşekkürler :)sevgiler..
Silvallahi alıp gitmemek için kendimi zor tutuyorum !!
YanıtlaSil:)))
Behiye'ciğim İnstagram'da görünce de çok hoşuma gitmişti ki yine mest etti:-)
YanıtlaSilellerine sağlık.Peki kekin üste gelen kısmı pişerken de üste gelen kısımmı?Çünkü alta gelen taraf benim beyaz çıkmıyor böyle,ya da dediğin gibi belki fazla pişmiş oluyor?
Şimdiden teşekkürler..selamlar.
teşekkürler :) yok cnm kekin altta kalan taban kısmı, rulo yapınca o üst oldu :) ben fırının başında bekledim desem yeridir,daha kenarları hafif kızarmaya başladığı an kürdan testi yapıp çıkardım hemen..o yüzden galiba alt kısmı da kızarmadı böyle beyaz kaldı..selamlar
Silben denedim.gerçekten çok kolay 20 dakikada hazır.tadı da çok güzel.bloguma ekledim.ellerinize sağlık.ben baş tariflerimden biri oldu:)pastaeli.blogspot.com
YanıtlaSilbeğenmenize çok sevindim :)sizinde ellerinize sağlık..sevgiler
Silslm pastanız cok guzel gorunuyor ben bunun muzlusunu cok yapıyorum aklıma takılan kreması guzel olurmu dıye tereddut edıyorum en kısa zamanda deneyıp sıze yazarım kolay gelsın
YanıtlaSildeneyip beğenmeniz dileğiyle :)sevgiler..
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Ama ben genelde kağıt ile sarıp bir süre bekletmeyi tercih ediyorum yoksa bazen rulo şeklini tam veremiyorum. Sizin pastanız çok diri ve düzgün duruyor. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilmerhaba :)bende daha sıcakken yağlı kagıt yardımı ile rulo yapıp o şekilde soğumasını bekliyorum,,teşekkür ederim sevgiler..
Silbehıye hn mrh
YanıtlaSiltarıfınızı denedım yalnız sızınkı gıbı duzgun gorunumlu bı beyaz pandıspanya olmadı benımkının 1 tarafı kabardı balancuk oldu sonra sondu yanı ıncecık bı pandıspanya oldu bıraz dahıldı ılk defada yapmıyorum sızın puf noktanız nedır kac cm tepsıde yaptınız
aslında ince bir pandispanya olması daha güzel,daha rahat sarabilirsiniz.bu tarifin çekimini Uzman tv gerçekleştirdik.çok yakın zamanda yayında olacak.belki seyredince daha da faydalı olur sizin için..teşekkürler sevgiler :)
SilÇok güzel
YanıtlaSil