14 Temmuz 2011 Perşembe

Çikolatalı Cheesecake


Tabanı için malzemeler ,

  2 paket kakaolu bisküvi
  80 gr tereyağı

Kreması için malzemeler,

  500 gr labne peyniri
  200ml krema
  1 + 1/4 su bardağı toz şeker
  3 yumurta
  2 çorba kaşığı un
  1 çorba kaşığı nişasta
  1 paket vanilya

Üzeri için malzemeler ,

  200 ml krema
  200 gr bitter çikolata

Yapılışı ,

  Öncelikle tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın. Dikdörtgen veya kare pişirme kabınızın (örneğin 25 -30 cm ölçülerinde ) tabanına bastırarak yayın. Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alın.toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın. nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.En son yumurtaları da kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 160-170 derece fırında  pişirin.

Krema kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve ocaktan alın.İçine kırılmış çikolatalar atın ve erimeye başlayınca çırpma teliyle karıştırın.Oda sıcaklığına gelmiş cheesecake'nin üzerine dökün.Buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.Kare veya dikdörtgen şekilde küçük küçük dilimleyerek sevis edin.

10 Temmuz 2011 Pazar

Güveçte Yumurta Keyfi :)


Malzemeler  ( 4 kişilik )

80 gr pastırma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
4 tane yumurta
4 dilim tost ekmeği
tuz - karabiber

Yapılışı ,

Bir tavaya az sıvıyağ ekleyip kuşbaşı doğradığınız domatesleri ve biberleri soteleyin.pastırmaları,tuz ve karabiber katıp çok az daha orta ateşte soteleyin.Tost ekmeklerinizi merdane yardımı ile biraz inceltin.yağlanmış Güveç veya tek kişilik fırın kaplarınıza tost ekmeklerini yerleştirin.Üzerine pastırmalı karışımı paylaştırın ve karışımın üzerlerine de birer yumurta kırın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Yumurtanız arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde fırından alın.Afiyet olsun

* Bu tarifi pastırma yerine sucuk,sosis,ıspanak vb. gibi damak tadınıza uygun başka malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.