Tabanı için malzemeler ,
2 paket kakaolu bisküvi
80 gr tereyağı
Kreması için malzemeler,
500 gr labne peyniri
200ml krema
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için malzemeler ,
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
Yapılışı ,
Öncelikle tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın. Dikdörtgen veya kare pişirme kabınızın (örneğin 25 -30 cm ölçülerinde ) tabanına bastırarak yayın. Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alın.toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın. nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.En son yumurtaları da kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirin.
Krema kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve ocaktan alın.İçine kırılmış çikolatalar atın ve erimeye başlayınca çırpma teliyle karıştırın.Oda sıcaklığına gelmiş cheesecake'nin üzerine dökün.Buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.Kare veya dikdörtgen şekilde küçük küçük dilimleyerek sevis edin.
Ya Behiyecigim...aksam aksam...sadece yesil cayimi icmisim...yatayim da unutayim derken bu sahane fotograflara takili kladim..nefis bir görüntü arkadasim, ellerine,emegine saglik. Bisküvi yerine kek kirintisi kullanabilirmiyiz zira amac evdeki malzemeyi tüketmek...
YanıtlaSilzehra
enfes gözüküyor:)
YanıtlaSilsevgilerimle
yemekbirask
seval
görüntü süper buna benzer bir tarif bendede var hala yapıcam :(( ellerine sağlık canım
YanıtlaSilAllahım bu nedir böyle şahensin şahane ellerine sağlık canım
YanıtlaSiloy içim gitti. ilk fırsatta kate bir kap almalıyım. Behiye of behiye süper . Yeminlen içim gitti içimmmmmmmmmmmmm
YanıtlaSilbu dilimlere asla hayır diyemem
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Behiyecim ne denir buna bilemiyorum.. Allahım sana geliyorum olabilir :)) fotoğraf ayrı güzel,dilimler ayrı güzel... Sana yakın taşınmam lazım :))
YanıtlaSilArkadaşım ellerine sağlık...
Öpüyorum..
pelince
bizim evde şimdiye kadar hiç pişmedi Cheesecake ama bu resimden sonra artık pişsiiin fırınlar çalışsııınn :)
YanıtlaSilHarika görünüyor
YanıtlaSilHemen denemek istiyorum
Elinize sağlık
Bittim açıkçası.Süper görünüyor.
YanıtlaSilBehiyecim bunlar gerçekten harika görünüyor.Kesinlikle deneyeceğim ve sonucu yazacağım.
YanıtlaSilözlem
muhteşem ötesi görünüyor, bana bir dilim asla yetmez, hepsini yiyebilirim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBehiye sen ne yapmışsın ya! BEnim gibi cheesecake delisine bu yapılır mı şimdi!!! Şimdi işi bırak eve git yap bunu! Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilcanım hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilBu ne guzellik boyle! EN KISA ZAMANDA YAPMAM LAZIM!!! agzim sulandi valla:) Ellerine saglik.
YanıtlaSilMerhaba Behiye hanım, nefis, çok güzel görünüyor. yapmak lazım.
YanıtlaSilnasılda düzgün bir resim ve tarif...yapanı yansıtıyor sanki...:)))...ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilHarika bir görüntü nerfis bir lezzet ellerine sağlık arkadaşım sunum çok şık :))
YanıtlaSilaman tanrım bu görüntü beni benden alıp götürdü biryerlere :) çok hastayım kalkıp yapmak istiyoruuuum ama iyileşince yapıcam mutlaka bu güzelliği.ellerinize sağlık bu arada incir tatlınızıda denicem babam çok ama öok sever.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor elinize sağlık. 2 paket bisküvi toplam kaç gr. ve hangi bisküvi önerirsiniz.fırında pişerken su dolu kabın içinde mi pişecek diğer cheesecakeler de öyle yazıyor, ilk defa deniyeceğim. bir de kaç dakika pişecek . şimdiden eşekkür ederim
YanıtlaSilBisküvi olarak eti kakaolu bisküvi kullanıyorum.İsterseniz başka bisküvi ya da kek ve bisküviyi de karıştırarak hazırlayabilirsiniz.Ben su işlemini uygulamadım ama cheesecakenin çatlama endişeniz varsa bu işlemi uygulayabilirsiniz.Dakika süresi veremiyeceğim,fırının ve pişirme kabınının özelliklerine göre değişiyor.chesecakenin ortası sallanmıyorsa dolgun duruyorsa pişmiş demektir.sevgiler :)
YanıtlaSilGörüntü şahane ve nefis. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle...
YanıtlaSilhaftasonu denedim harika oldu. çok teşekkür ederim ellerinize , emeğinize sağlık..
YanıtlaSilNefiiiiiis
YanıtlaSilUzun zamandır denemek istediğim bir tarifti. Kısmet sizin verdiğiniz tarifeymiş :) İlk denemem olduğu için ölçüleri yarıya indirerek yaptım. Şimdi buzdolabında serinliyor :) Teşekkürler.
YanıtlaSilBirde tadına baktıktan sonra yorum yapmak istedim :) bütün ölçüler yerli yerinde gerçekten. Nefis oldu.
YanıtlaSilbeğenmenize çok sevindim :) sizin de ellerinize sağlık,,afiyetler olsun
Silsevgiler
Cheesecake yapmaya karar verdiğimde şans eseri tarifinizi buldum.Gerçekten harika bir tarif.Tadan herkes tarifini istiyor.Malzeme ayarı harika.Her misafirime mutlaka yapıyorum.Teşekkürler.
YanıtlaSilteşekkür ederim,çok mutlu oldum :) afiyetler olsun,,
Silsevgiler..
bunu fırında pisirirken tepsiye ne kadar yağ koymaliyim? Daha doğrusu koymalimiyim?
YanıtlaSilmerhaba,hayır tepsinizi yağlamanıza gerek yok,bisküvi tabannınız zaten yaglı,,ama yine de yapışma riskine karşı isterseniz kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serebilirsiniz.
SilÇok güzel
YanıtlaSil