31 Temmuz 2010 Cumartesi

Algida Dondurmalarının Büyülü Dünyası

Excel Danışmanlıktan Sevgili Aylin'imin daveti ile Algida Dondurmalarının büyülü dünyasını keşfetmek için, Algida Çorlu Fabrikasına gittik..Daha Çorlu'ya giderken otobüste yaşadığımız neşeli saatler,günün çok güzel geçeceğinin sinyallerini veriyordu..



Öncelikle Algida dondurmaları,fabrika ve üretim hakkında kısa bir anlatım dinledikten sonra,hijyen kurallarına uygun bir şekilde hazırlandık..En son teknoloji ile donatılmış ve aşırı steril bir fabrikanın içine doğru ilerledik..Vee işte o an , daha ilk girişte vurulduk bu büyüye :) daha yeni hazırlanmış magnumlar yanımızda ilerliyor..Biraz daha gidiyoruz maraş usulü dondurma,sonra tazecik külahlar,kornetler..Rüya gibi..



Daha otobüste başlayan ilginiz ve düşündüğünüz her güzel detay için , tatlı mı tatlı fabrika gezisi için ,
yeni ürettiğiniz ve piyasaya çıkacak olan yeni güzelliğiniz frambuazlı pastayı ve  fabrikada  üretim halindeki tazecik dondurmalarınızı tattırdığınız için ,
gezi sonrası fabrikanın bahçesinde hazırladığınız güzel piknik ve lezzetli yemekler için ,
tatlı diliniz güleryüzünüz  ve profosyonelliğiniz için , daha sayayımmı ??
yook yok saymakla bitmez :)

Teşekkürler Algida ~ Teşekkürler Aylin

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Beraat Kandili ~ Peynirli Poğaça


Öncelikle Beraat Kandiliniz mübarek olsun..Dualarınızın kabul olması dileğiyle..

Bu güzel ve bereketli poğaçaların tarifi ; yine sevgili kayınvalidemden :) kendisinin ellerine emeğine sağlık diyor,hemen tarife geçiyorum..

Poğaça hamuru için malzemeler ;

   250 gr. tereyağı veya margarin ( biz tereyağı kullandık )
   1 Çay bardağı sıvı yağ
   2 Yumurta sarısı
   1 Çay bardağı su
   1 Yemek kaşığı sirke
   1 Tatlı kaşığı toz şeker
   1 Paket kabartma tozu
   Çok az tuz (damak tadınıza göre )
   Aldığı kadar un

İç malzemesi için ;

   beyaz peynir - maydanoz

Yapılışı ;

   Bir kabın içerisine 1 yumurta sarısını ve oda sıcaklığındaki diğer malzemeleri ekleyin.Azar azar un ekleyeyerek yoğurun.ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan avucunuzun ortası kadar parçalar kopartıp,yuvarlayın.hamuru parmak uçlarınızla inceltip,içine iç malzemesinden koyun.uçlarını kapatın.yarım ay şeklindeki poğaçalarınızın üzerine diğer yumurta sarısından sürün.Arzunuza göre susam,çörekotu serpebilirsiniz.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Sevgiler..