6 Aralık 2019 Cuma

SAN SEBASTIAN CHEESECAKE


Malzemeler :

600 g Pınar Beyaz
100 g Pınar Krema
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
Büyüklüğüne göre 3 veya 4 adet yumurta
Arzuya göre 1 paket vanilya



Yapılışı :

Beyaz krem peynir, krema ve toz şekeri homojen oluncaya kadar düşük devirde çırpın. Ara ara alt üst karıştırarak peynirin iyice karışmasını sağlayın.

Nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın.Yağlı kağıdı buruşturup 18 veya 20 cm lik bir kalıbın içine yayın. Karışımı kalıbın içine süzgeçten geçirerek dökün.
Hava kabarcıklarını söndürmek için kalıbı hafifçe tezgaha vurun.200 önceden fansız sadece alt ve üst ısı ile ısıtılmış fırında pişirin. Tüm yüzeyin benzer oranda kızarması için 20dk. Sonra tepsiyi çevirebilirsiniz. Üzeri kızarınca fırından çıkarın, Fırından çıkınca bir saat oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Buzdolabın en az 3-4 saat dinlendirin. Eritilmiş çikolata veya meyveli soslarla servis edebilirsiniz.