25 Aralık 2013 Çarşamba

Yalancı Ekler Pasta


Merhaba :) yine hamarat blogger arkadaşlarımdan beğenip denemek istediğim tariflerden biri daha..Daha önce de bir kaç kez görüp,bir türlü yapamadığım bu tatlıyı bir de Sevgili Tümay da görünce yapmak farz 
oldu :) Biraz benden biraz Tümay dan eklentiler alınınca çok güzel pratik bir tatlı oldu.

Malzemeler :

   24 tane kedi dili bisküvi
   2.5 su bardağı süt
   1 paket dr oetker vanilyalı creamole
   Bisküvileri ıslatmak için ayrıca 1 su bardağı ılık süt

Çikolata sos için ;

   1.5 su bardağı süt
   3 tepeleme çorba kaşığı toz şeker
   2 tepeleme çorba kaşığı kakao
   1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı ;
   
   Öncelikle çikolata sosu için,tüm malzemeleri küçük bir tencereye alın ve orta ateşte kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirin. daha sonra iyice soğumasını bekleyin. . Bu sosu tatlıyı yapmadan bir gün önce veya bir kaç saat önce yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.Sos soguyunca 1-2 dk. mikserle çırpıp kullanırsınız.

2.5 su bardağı süt ile creamoleyi bir arada çırpın. 1 bardak ılık sütün içine kedi dili bisküvileri batırıp çıkarın.Islanan bisküvileri yarısını bir kaba dizin. üzerine creamole kremanızdan bir krema sıkacağı yardımı ile
sıkın.üzerlerini yine ıslatılmış bisküviler ile kapatın. En son soğuyan ve çırpılan çikolata sosunuzu yine krema sıkacağı yardımı ile süsleyerek sıkın.Arzu ederseniz file badem,toz fındık vb. ürünlerle süsleyin. Afiyet olsun..

22 Aralık 2013 Pazar

TAÇ POĞAÇA & KEK KALIBINDA POĞAÇA


   Ara sıra tuzlu tarifler de eklemek lazım ama :) Bugün bloğumuzda yumuşacık bir poğaça var. Aynı zamanda çay ve kahvaltı sofralarına yakışacak çok da güzel bir görseli var.Tarif sevgili arkadaşım Yemek Vakti Aylin ' e ait. Kendisi kıymalı iç harcı ile hazırlamış.Tarife buradan da ulaşabilirsiniz..Ben evdekilerin isteği üzerine peynirli hazırladım.Siz de peynirli,kıymalı,patatesli vb. arzu ettiğiniz iç harcı ile deneyebilirsiniz.

  Malzemeler:

   125 gr oda ısısında tereyağı
   1 çay bardağı yoğurt
   1 çay bardağı süt
   1 paket kabartma tozu
   2 yumurta (1 tane yumurta sarısı üzeri için ayrılcak)
   1 tatlı kaşığı tuz
   Aldığı kadar un (3,5 sb kadar)
   Susam,çörekotu

İç harcı için :
  
   1 kase kadar ufalanmış peynir ve bir tutam ufak doğranmış maydanoz karışımı

Yapılışı ;

     Poğaça için un hariç bütün malzemeyi karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek sert olmayan  bir hamur elde edin.
   Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp elinizle açın.Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç harcından koyup kapatın.Kapanma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış kek kalıbına poğaçaları dizin.
   Kek kalıbındaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam,çörekotu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
 ___ Eğer kek kalıbınız küçük veya çok derinse,yuvarlak orta boy bir tepsinin ortasına ısıya dayanıklı yine yuvarlak bir kase koyun. O kasenin içine de biraz su ekleyin.(fırında kasenin yine de ısıdan zarar görmesin diye).Daha sonra, kase ve tepsi arasında kalan daire şeklindeki boşluğa poğaçaları  dizebilirsiniz.