27 Temmuz 2012 Cuma

Limonlu Muhallebi


İftar sonrası hafif ve serin bir lezzet :)

Malzemeler :

   1 litre süt
   1 su bardağı pirinç unu
   1 su bardağı şeker
   1 limonun rendelenmiş kabuğu
   Üzeri için,limon aromalı jöle (dr oetker )

Yapılışı ;
   
   Jöle hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyin.Çırpma teli ile kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kaynayıp muhallebi kıvamına gelen tatlınızı servis kaplarınıza paylaştırın.
Jöleyi tarifine göre hazırlayın ve buzdolabında soğuttuğunuz muhallebilerin üzerine paylaştırın.Jöle donunca tatlınız servise hazırdır,afiyet olsun.

__ Pirinçununun lezzetinden hoşlanmayanlar için,başka bir muhallebi tarifi ile de yine üzerine limonlu jöle ile birlikte hazırlayabilirsiniz.