5 Şubat 2018 Pazartesi

Bazlama / Minik Bazlamalar

Tarif için Damy's Kitchen'e çok teşekkürler 😊

Malzemeler ve Yapılışı

1 çay bardağı ılık su,1 çay bardağı ılık süt ve 1 çay bardağı zeytinyağını bir kasede çırpın. İçine 1 paket toz kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine yaklaşık 3 su bardağı kadar unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Çok yumuşak bir hamur olmalı, üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin. (Ben fırını 150 derecede 10dk kadar ısıtıp kapatıyorum. Hafif sıcak fırının içine hamuru koyuyorum,yarım saate mayalanıyor.)



Mayalanan hamurun üzerine bastırarak gazını alın.Unlanmış bir yüzeye hamurunuzdan ceviz kadar parçalar kopartıp yuvarlayın.Hamurlarınızın üzerini yine örtü ile örtün.Yapışmaz tavanızı kısık ateşte ısıtmaya başlayın.Tavanız ısınınca hamurlardan hafif elinizle bastırarak tavaya alın.Bir tarafı kızarıp pişince diğer tarafını çevirin.

Sıcak sıcak yemeniz tavsiye olunur 😉 😉