23 Temmuz 2013 Salı

Kolay Profiterol & Yalancı Profiterol


Havaların sıcak olduğu bugünlerde hafif sütlü tatlılara devam :) 

Malzemeler :

   1 litre süt
   1 su bardağı toz şeker
   2 tepeleme çorba kaşığı un
   2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
   1 poşet krem şanti
   1 paket vanilya
  10-12 tane  kedi dili (savoiardi ) bisküvi

Sos için ;

   1 paket çikolata sosu
   2- 2.5 su bardağı süt

Yapılışı ;

   Öncelikle kedidili bisküvilerimizi minik minik doğrayın.tek kişilik servis kuplarının diblerine ekleyerek paylaştırın.Eğer tatlınızı servis kabında hazırlayıp dilimleyerek servis edecekseniz,servis kabının tabanına doğradığınız bisküvileri dizin. (bisküvileri süt vb. sıvılarla ıslatmanıza gerek yok.sıcak muhallebi dökeceğimiz için yumuşayacaklardır.)
Bir tencereye,krem şanti ve vanilya hariç diğer malzemeler ekleyin ve kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.Pişen muhallebinizi ocaktan alın ve krem şantiyi,vanilyayı ekleyip bir 3-4 dk çırpın.Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine paylaştırın.Daha sonra çikolata sosunu paketin üzerindeki yapılış aşamalarına dikkat ederek hazırlayın. Hazırladığınız sosu da kuplara veya servis kabındaki tatlının üzerine dikkatlice dökün.Buzdolabında soğutun.Arzuya göre süsleyip servis yapın.Afiyet olsun..


Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

  

Bu lezzetli tuzlu kurabiyenin tarifini daha önce vermiştim.Ama o zaman hazırladığımda çörekotu katmadığım için şimdi orjinal hali ile yeniden fotoğraflayıp kaydı güncelliyorum.

Tarif sevgili Mutfak Havlusu ndan..ben sadece az şekerli sevdiğimiz için yarım çay bardağı toz şeker yerine, 1çorba kaşığı pudra şekeri kullanıyorum.

Malzemeler 

1 paket margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı çörekotu
yarım çay bardağı toz şeker (veya 1 çorba kaşığı pudra şekeri)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (içine beyazı,dışına sarısı)
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Yapılışı ,

   Unu az az ekleyerek tüm malzemeleri bir arada yoğurun.(öncelikle 1.5 su bardağı un ekleyip daha sonra kıvamına göre ilave edin.) Hamurunuzdan cevizden daha küçük minik parçalar alarak yuvarlayın.Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun..