15 Ocak 2010 Cuma

Çikolatalı Pasta


Genellikle çikolatalı pastalarımda ganajı tercih ediyorum.İlk defa çikolatalı bir krema hazırladım.Sonuçtan çok memnun kaldım.Tadı,yoğunluğu bana niye bu kadar zaman yapmadığımı düşündürdü durdu:)
Pandispanyam kakaolu; Coccolat kitabındaki pandispanya tarifini uyguladım.Ama buraya izinsiz alıntı yapmam uygun mu bilemediğim için yazamıyorum.

 
Denemek isyeyenler için Çikolatalı Pasta Kreması ;
 
Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 180 gr toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 240 gr bitter çikolata
  • 40 gr tereyağı 

Yapılışı ;
  1. Sütü kaynatın.Bir taraftan da bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usülü eritin.
  2. Diğer bir tencerede yumurta sarılarını,şekeri iyice çırpın.Daha sonra içine unu ve nişastayı ekleyin.
  3. Çırpmaya devam ederken kaynamış sütü yavaş yavaş ilave edin.Sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Karışım pişince ateşten alın ve içine erimiş çikolatayı da ekleyip karıştırın.


Ben Pastanın içini  bol antep fıstıklı ve damla çikolatalı hazırlayıp dışını trufflarla süsledim.
Siz arzu ettiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz..