15 Temmuz 2013 Pazartesi

Frambuazlı Krema


Öncelikle Mübarek Ramazan Ayının tüm Müslüman ailesine hayırlı olması dileklerimle..Yeni haftanın ilk tarifi, iftar sonrası serin ve hafif bir lezzet olsun..

Malzemeler :
 
   1 litre süt
   1 su bardağı toz şeker
   3 çorba kaşığı tepeleme un
   1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
   200 ml krema (1 küçük paket)
   Arzuya göre 1 paket vanilya
   1 su bardağı dondurulmuş veya taze frambuaz

Yapılışı ;

   Bir tencereye sütü,toz şekeri,unu,nişastayı ekleyip orta ateşte bir çırpma teli ile karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynayıp koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın.bir kaç dakika ara sıra karıştırarak ilk sıcaklıgının geçmesini bekleyin.Bu arada kupların diplerine frambuazları ekleyin.Hafif soğuyan muhallebiye kremayı ve arzuya göre vanilyayı da ekleyip 3-4 dk. mikserle çırpın.Hazır olan karışımı kuplara frambuazların üzerine dikkatlice dökün.Buzdolabında soğutun.
   Bu tatlıyı sadece frambuaz ile değil çilek,vişne,minik doğranmış şeftali vb. başka meyveler ile de hazırlayabilirsiniz.Üzerini fındık,fıstık,kakao gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun..