11 Ekim 2010 Pazartesi

Vişneli Çikolatalı Pasta


 Bir sene olmuş ama ben hala her kayıt açtığımda cümleye nasıl başlayacağımı düşünüyorum..Bu konuda hala çok acemiyim :)
O zaman en iyisi haftanın ilk tarifinin detaylarına geçelim..

Pandispanya tarifi Sevgili Emel Başdoğan ' ait..

Pandispanya için ;
    
   6 yumurta
   170 gr toz şeker
   110 gr un
   1/2 çay bardağı portakal suyu ( ben ılık su kullandım )
   50 gr kakao

Pastanın içi için ;
  
   1kutu (200ml ) krema (1çorba kaşığı kremayı çikolata ganaj için ayırın )
   1paket kakaolu creme ole
   1.5 - 2 su bardağı soğuk süt
   vişne

Çikolata ganaj için ;

  120 gr bitter çikolata
  1 çorba kaşığı krema



Yapılışı ;

   Pandispanya için,yumurtaların sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaba ayırın.toz şekerin yarısı ile yumurta aklarını,sertleşene kadar iyice çırpın.toz şekerin diğer yarısı ile de yumurta sarılarını çırpın.portakal suyunu da ilave edin. Çırpma işleminiz bitince yumurta karışımlarını birleştirin ve içindeki havayı söndürmeden spatula ile dikkatlice karıştırın.Karıştırırken diğer malzemeleri de ekleyin.yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp 160 - 170 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi uygulayarak pişirin. Pişen pandispanyanızı 5-6 saat soğumaya bırakın.(1 gün önceden hazırlamanız tavsiye edilir )

  Creme oleyi , kremayı ,1 su bardağı soğuk sütü bir kaba alıp çırpın.Kalan sütü kremanın kıvamına göre azar azar ekleyin.
 
   Çikolata ganaj için ; kremayı bir kapta ısıtın.Kaynamasına yakın içine çikolata parçalarını atın ve karıştırın,ara sıra karıştırarak ılık halde bekletin..

 Pandispanyayı 3 parçaya ayırın.İlk katın üzerine kremadan sürüp üzerine vişne taneleri dizin.Üzerine ikinci pandispanyayıda koyup aynı işlemi uygulayın.daha sonra en son pandispanyayı da ekleyin ve üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayın. ( Üzeri için kremanız azaldıysa krem şanti ekleyebilirsiniz )

 En son üzerine çikolata ganajı dökün ve buzdolabında biraz soğuttuktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyin..

= = Pandispanya nemli ve sünger gibi bir yapıya sahip, bir de için de vişne olunca ben pandispanyayı ıslatma gereği duymadım.Ama siz isterseniz vişne suyu ile ıslatabilirsiniz..Afiyet olsun