Bir sene olmuş ama ben hala her kayıt açtığımda cümleye nasıl başlayacağımı düşünüyorum..Bu konuda hala çok acemiyim :)
O zaman en iyisi haftanın ilk tarifinin detaylarına geçelim..
Pandispanya tarifi Sevgili Emel Başdoğan ' ait..
Pandispanya için ;
6 yumurta
170 gr toz şeker
110 gr un
1/2 çay bardağı portakal suyu ( ben ılık su kullandım )
50 gr kakao
Pastanın içi için ;
1kutu (200ml ) krema (1çorba kaşığı kremayı çikolata ganaj için ayırın )
1paket kakaolu creme ole
1.5 - 2 su bardağı soğuk süt
vişne
Çikolata ganaj için ;
120 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı krema
Yapılışı ;
Pandispanya için,yumurtaların sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaba ayırın.toz şekerin yarısı ile yumurta aklarını,sertleşene kadar iyice çırpın.toz şekerin diğer yarısı ile de yumurta sarılarını çırpın.portakal suyunu da ilave edin. Çırpma işleminiz bitince yumurta karışımlarını birleştirin ve içindeki havayı söndürmeden spatula ile dikkatlice karıştırın.Karıştırırken diğer malzemeleri de ekleyin.yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp 160 - 170 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi uygulayarak pişirin. Pişen pandispanyanızı 5-6 saat soğumaya bırakın.(1 gün önceden hazırlamanız tavsiye edilir )
Creme oleyi , kremayı ,1 su bardağı soğuk sütü bir kaba alıp çırpın.Kalan sütü kremanın kıvamına göre azar azar ekleyin.
Çikolata ganaj için ; kremayı bir kapta ısıtın.Kaynamasına yakın içine çikolata parçalarını atın ve karıştırın,ara sıra karıştırarak ılık halde bekletin..
Pandispanyayı 3 parçaya ayırın.İlk katın üzerine kremadan sürüp üzerine vişne taneleri dizin.Üzerine ikinci pandispanyayıda koyup aynı işlemi uygulayın.daha sonra en son pandispanyayı da ekleyin ve üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayın. ( Üzeri için kremanız azaldıysa krem şanti ekleyebilirsiniz )
En son üzerine çikolata ganajı dökün ve buzdolabında biraz soğuttuktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyin..
= = Pandispanya nemli ve sünger gibi bir yapıya sahip, bir de için de vişne olunca ben pandispanyayı ıslatma gereği duymadım.Ama siz isterseniz vişne suyu ile ıslatabilirsiniz..Afiyet olsun
Behiyecim zaten senin fotoları gören cümleye falan takılmış hiç dertlenme. Öyle cezbediyor ki hmmmm. eline sağlık
YanıtlaSilhmm harika görünüyor asla hayır demem
YanıtlaSilmutlu yıllar olsun! keyifle devam etmeniz dileğiyle...
YanıtlaSilBehiye'cim vallahi bende genelde şöyle durup bir düşünürüm nasıl başlasam diye:) Ellerine sağlık muhteşem. sevgiler
YanıtlaSilsabah sabah daha kahvaltı yapmamışım resmen ağzımın suyu aktı yani
YanıtlaSilmerhabalar,
YanıtlaSilnefis bir pasta olmuş göz alıcı
elinize sağlık
sevgiler
seval
ya süpersin!
YanıtlaSilBehiyeciğim bu pasta da diğer tariflerin gibi harika canım:) Birşeyler yazmana hiç gerek yok; fotoğrafların çok şey anlatıyor zaten:)) Sevgiyle kal...
YanıtlaSilWow! Baska ne diyecegimi bilemiyorum, goruntu harika. Canim cekmedi desem yalan olur:)
YanıtlaSilEllerine saglik......
harika görünüyor ellerin dert görmesin canım
YanıtlaSilmutlu haftalar
Evet Behiyecigim...fazla söze gerek yok, fotograflar icimizi doyuruyor, ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
merhaba ellerinize sağlık enfes bir pasta olmuş
YanıtlaSilburdan fotoğrafına bakmak bile doyuruyor tadının da muhteşem olduğu belli
sevgiler
Off harika görünüyor buzlukta hazır vişnem de vardı kullanmak için bundan güzel bir fırsat olmaz :)
YanıtlaSilHıı hıı dedim ya çatlatacak beni bu fotoğrafların. Harika pasta için teşekkürler.
YanıtlaSilBehiyecim nefis nefis.
YanıtlaSilOğlum hastası olurdu herhalde..
Doğum günüde yaklaşıyor. Bu pastayı mı yapsam acaba
Elerine sağlık canım
sevgiler
Sevgili Behiye'cigim,
YanıtlaSilTek kelime ile harika olmus, ellerine saglik. Ayrica blogunun yeni yasi kutlu olsun, sevgiler...
behiyecim cümlere negerek resimler anlatıyor tüm güzelliği
YanıtlaSilellerine sağlık
tatlım
sevgiler
Ne yaptın Behiyeee....
YanıtlaSilBu benim bittiğim andır....
Tam da diyete başlamışken böyle güzel bir pasta yapılıp şu zavallı diyetzedenin karşısına çıkarılır mı?
Çok güzeeeel. Ellerine sağlık...
Behiyecim ne muhteşem bir görüntü ellerine sağlık canım bu arada nice güzel yıllara inşallah
YanıtlaSilinanılmaz görünüyor, ellerine sağlık..ayrıca bugün tanıştığım için çok mutlu oldum..görüşmek üzere..sevgiler
YanıtlaSilGörüntü süper!
YanıtlaSilellerine sağlık.
Harika görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgili Behiye, tek kelimeyle mükemmel olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Maşallah,ne kadar da güzel gözüküyor,ellerine,emeğine sağlık..
YanıtlaSilMutlu günler diliyorum..
sevgilerimle..
ahh nefiss,,, yaptığınız pasta kadar çektiğiniz fotoğraflarda çok başarılı. Profesyonel fotoğrafçı olarak tebriklerimi, beğenilerimi iletmek isterim =) sevgiler
YanıtlaSilmerhaba! ellerine saglik! ben de denemek istiyorum. bir sey sormak istedim, kullandigin kalip kac cm? tsk.
YanıtlaSilMerhaba :)
YanıtlaSilbu pandispanya tarifi ölçüleri,20 ile 24 cm arası kalıplar için uygun :) sevgiler..
slm behıye hnm 26 cm kalıp var bende o olurmu
YanıtlaSilmerhaba Tuba Hanım,26 cm kalıp da olur ama pandispanyanız biraz daha ince olur,26 cm de yapacaksanız o zman üç değilde iki kata ayırmanızı tavsiye ederim..sevgiler :)
Sil