17 Şubat 2010 Çarşamba

Frambuaz Soslu Cheesecake


Daha önce de hem burada hem de arkadaşlara yorumlarda limon aromalı kek unundan bahsetmiştim.Tek başına kullandığımda çok limonlu baskın bir tat hissetmiştik. Ama daha sonra unla karıştırarak hem kremalarda,hem de kekler de (burda bir örnek var) denediğimde sonuç çok güzeldi.Denemek isteyenler için bir öneri olsun :)  Geçelim cheesecake tarifimize artık;

20 cm lik bir kalıp için malzemeler ;
  
   1 paket burçak bisküvi
   80 gr tereyağı (tepeleme 1 çorba kaşığı kadar)
   1 su bardağı toz şeker
   400 gr süzme yoğurt veya labne
   200 gr krema
   2 yumurta
   1 çorba kaşığı limon aromalı kek unu
   1 çorba kaşığı un

Sos için ;

   1 paket tart jöle
   Jöle için 1 çay bardağı vişne suyu - 1.5 çay bardağı su,2 yemek kaşığı toz şeker
   1 su bardağı frambuaz

Yapılışı;
  
   Cheesecake tabanı için rondadan geçirdiğiniz bisküvileri ve eritilmiş tereyağını karıştırın.Karışımı 22cm lik kalıbın tabanına yayın.
  Süzme yoğurdu ve kremayı  kıvam alana kadar çırpın,toz şekeri ekleyip 2-3 dk kadar daha çırpın. kekununu ve normal unu ekleyin,en son yumurtalarıda ekleyip çok az karıştırın.
  Karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
 Sos için frambuazları rondodadan geçirin.Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp,frambuazlarla karıştırın.
 Oda sıcaklığına gelmiş cheesecakenin üzerine dökün.en az 6 saat buzdolabında dinlendirin.

Not : Bir dergide,karışımın ortası sallanıyor kenarları sallanmıyor ise cheesecake pişmiştir gibi bir not okumuştum. o yüzden bu sefer daha kremamsı bir tat için fırında 40 dk pişirdim.Fırından çıkardığımda daha üstü bile kızarmamıştı.

  
Tarifimi '54.Porselen Demlik Çay Saati'etkinliği için Sevgili; Hayattan Azıcık ' a gönderiyorum,kolaylıklar diliyorum..