7 Mayıs 2010 Cuma

Karamel Soslu Cheesecake


Bir yeni deneme daha..Eskiden cheesecake de sadece labne peyniri kullanırken,şimdi daha farklı süt ürünleri ile deniyorum.Süzme yoğurtlu,mascarponeli,ricottalı..Bu sefer de lor peyniri kullandım.Market de tesadüfen  pastorize kutuda daha kremamsı  lor buldum.Ricottaya çok yakın bir tat olduğunu düşünüyorum.Bu ürünle daha bir çok tarif daha deneyeceğim kesin..

Tarifimi , Sevgili Zehra ' ya Cheesecake Şöleni Etkinliği ' ne gönderiyorum, kolaylıklar diliyorum..



Denemek isteyenlere ;

Tabanı için ;
Benim kakaolu kurabiyelerim vardı.ben onları değerlendirdim.Kurabiyeri rondodan ufalayıp,70-80 gr. kadar eritilmiş terayağı ile karışırıp kalıbın tabanına yaydım.

Malzemeler ;
  
   500 gr. Lor  (Tahsildaroğlu pastorize kahvaltılık lor)
   200 ml krema
   1 su bardağı toz şeker
   3 yumurta
   2 çorba kaşığı nişasta
   Sos için ; 3 tane ülker karamelli metro çikolata - 50 ml krema

Yapılışı ;

    Lor ,kremayı ve toz şekeri kıvam alana kadar çırpın.İçine nişastayı ekleyin.en son yumurtaları da ekleyip çok az karıştırın.Karışımı hazırladığınız tabanın üzerine döküp,önceden ısıtılmış 160 derece fırında yakın pişirin.
Oda sıcaklığana gelmiş cheesecakinizi en az 6 saat buzdolabında dinlendirin.
   Sos için , çikolataları küçük küçük doğrayıp kremayla birlikte benmari usülü eritin.Afiyet olsun ..