29 Nisan 2014 Salı

Kolay Pasta & Çilekli Çikolatalı Pasta


Adından da anlaşılacağı gibi sırada çok kolay bir pasta tarifi var. Bizim evde acil durumlar için her daim yedekte 1 adet pasta tabanı ve dr oetker cremeole bulunur.Geriye kısa bir sürede böyle güzel bir pasta hazırlamak kalır.

Malzemeler :

1 adet 2 katlı pasta tabanı
1 adet dr oetker kakaolu cremeole
2 poşet sade veya kakaolu krem şanti
3 ile 4 su bardağı arası süt
Üzeri için çilek veya arzu ettiğiniz başka bir meyve




































Yapılışı ,

Öncelikle bir çırpma kabına cremeole ve 1 poşet kremşantiyi ekleyin.Üzerine 2.5 su bardağı sütü ekleyin ve mikser yardımı ile çırpın.Kıvam olarak fotoğrafta da gördüğünüz gibi akıcı olmayan katı bir pasta kreması olmasını istiyoruz. Her kremşanti markasının kıvamı farklı olabiliyor. o yüzden önce 2.5 su bardağı süt ile hazırlayın.eğer çok çok katı ise az az süt ilavesi yapıp istenilen kıvama getirebilirsiniz.Akışkan değil sürülebilen bir kıvam hazırlamaya gayret edin.Hazırladığınız kremanın tepeleme 3 çorba kaşığı kadarını ayırın.(bunu üzeri için kullanacağız)

Kelepçeli kalıbın tabanına pasta tabanının bir tanesini koyun.Üzerine Hazırladığınız kremanın tamamını yavaşça dökerek ekleyin ve düzeltin.Kremanın üzerine diğer pasta tabanını ekleyin.Ayırdığınız kremanın üzerine diğer 1 poşet kremşantiyi ve yarım su bardağı sütü ekleyerek çırpın.Bu kremayı da pastanın üzerine sürün ve arzu ettiğiniz meyve ile birlikte istediğiniz şekilde süsleyin.Buzdolabında dinlendirin.Servis öncesi kelepçeli kalıbı çıkarıp dilimleyin.



::: Pasta bol kremalı ve bol çilekli olduğu için ben ayrıca pandispanyayı nemlendirme gereği hissetmedim.Ama siz isterseniz vişnesuyu veya ılık şekerli süt ile ıslatabilirsiniz.

::: Pastayı kelepçeli kalıpta hazırlayınca daha düzgün oluyor.Servis öncesi kalıbı çıkardığınızda spatula ile pastanın kenarlarını düzeltmeniz yeterli.

::: Pasta kremasının içine de ayrıca meyve veya parça çikolata ekleyebilirsiniz.

Nişastalı Kurabiye


İlk kez telefondan çektiğim bir fotoğrafı paylaşıyorum.Kurabiyeler pişmeye hazırlanırken acele ile fotoğrafını çekmiştim.Tarif çok kolay ve tadı da çok güzel o yüzden paylaşmak istedim.En kısa zamanda tekrar hazırlayıp fotoğraf makinesi ile daha da güzel bir kare ile güncelleyeceğim.

Malzemeler :

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2 adet yumurta ( 1 adet yumurta akı kurabiyelerin üzeri için ayrılacak )
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için tarçın,ufalanmış fındık,ceviz,fıstık vb.

Yapılışı ;

   Bir kabın içine katıyağ ve sıvıyağı,pudra şekerini,1 yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını ekleyin ve karıştırın.bir yandan da nişastayı ve kabartma tozunu ve aldığı kadar un ekleyerek kurabiye hamurunuzu hazırlayın.

Hamurunuzdan ceviz kadar parçalar alıp yuvarlayın.Yuvarladığınız kurabiye hamurlarını önce ayırdığınız yumrta akına bulayın.Daha sonra da fındık,tarçın gibi  istediğiniz malzemelere bulayın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.