29 Ocak 2021 Cuma

PORTAKALLI KURABİYE


 Malzemeler :

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında )

1 çay bardağı yoğurt ( oda sıcaklığında )

1 çay bardağı pudraşekeri

1 adet yumurta (oda sıcaklığında )

1adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu (oda sıcaklığında )

1 adet kabartma tozu - arzuya göre vanilya

2 su bardağı un (daha az veya fazla olabilir )

üzeri için toz şekeri

Yapılışı,

tereyağı,pudra şekeri, yoğurt, portakal suyunu bir kapta kısa 1-2 dk mikserle veya bir çırpma teli ile çırpın. daha sonra içine kontrollü olarak unu, rendelenmiş portakal kabuklarınıve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.Cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak yuvarlayın ve üzerini toz şekerine bulayın. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

İnstagram / @behiyesonmez

MISIR UNLU TUZLU KEK


Malzemeler 

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı mısır unu 
1 paket kabartma tozu
1 adet havuç 
1 er tutam dereotu - taze soğan - maydanoz 
Minik top peynirler veya minik doğranmış beyaz peynir

Yapılışı 

Bir çırpma kabına yumurta,süt ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Kabartma tozu ve mısır ununu katıp kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpın.En son içine rendelediğiniz havucu ve doğradığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Muffin kalıplarına veya hafif yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına dökün. Üzerlerine peynirlerden ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

 İnstagram / @behiyesonmez

FOCACCIA

     

Malzemeler :

1 su bardağı ılık su
1 paket instant toz maya (10gr )
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı kadar un
Üzeri için , 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı domates (kurutulmuş domateste olabilir ) zeytin,kekik

Yapılışı :
Bir kaba çok az ısıttığınız ılık suyu,mayayı,toz şekeri ekleyin ve elinizle biraz karıştırın. Daha sonra içine tuz,sıvıyağ ve 2 su bardağı unu ekleyin. Daha sonra kontrollü olrarak un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.Az yağladığınız fırın kabınıza hamurunuzu koyup üzerini temiz bir bez örterek mayalanmasını bekleyin. Yarım saat 40 dk kadar mayalanıp Kabaran hamurunuzu elinize zeytinyağı alarak hem kabınıza yayıp hemde parmaklarınızla bastırarak sıralı çukurlar oluşturun. Üzerine malzemelerinizi dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Buraya tıklayarak http://www.cakeinlife.com/2019/12/focaccia.html daha önce de hazırladığım focaccıa paylaşımına da bakabilirsiniz.Afiyet olsun.

İnstagram / @behiyesonmez