6 Ocak 2011 Perşembe

Aperatif Milföy Örnekleri

Sırada İGLO milföy hamuru ile hazırladığım bir kaç tane aperatif sunum örnekleri var.. Tariflerin birçoğunu  miktarları ile birlikte veremiyeceğim.Çünkü hepsi sizin damak tadınıza göre oluşacak ayarlar ..

Bir kere İglo Milföy Hamuru hakikaten çok kabarıyor.Tuzlu volovan hayalim fırından çıkınca  milföy keselerine dönüştü.. Bir dahaki tatlı volovan hazırladığımda tabanına çatalla delikler oluşturdum ama o da umduğumdan daha  çok kabardı :) Puf puf pek güzel oldular..

                                                                 ~ ~ ~ ~



Ispanaklı - Sosisli Milföy Keseleri

300 gr kadar ıspanak doğranmış bir soğan ile birlikte sotelenir.Tuz ve karabiber eklenir. 5 - 6 sosis de dilimlenir, domates rendesi veya sosu ile birlikte tuz eklenerek sotelenir.

milföy kareleri kare kalıp ile kesilir. 20 tane kare elde edilir.Daha sonra 10 tane kare hamurun ortasından bir küçük kalıbı ile tekrar kesip kenarlar elde edilir.Alta büyük kare üstüne de kenarlar koyulur.Kenarları iki yada üç kat oluşturabilirsiniz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişen milföylerinizin içine servise yakın ıspanaklı ve sosisli malzemenizden koyup , üzerine arzunuza göre kaşar peyniri serpiştirin ve çok az fırında ısıtın..

                                                              ~ ~ ~ ~

Meyveli Volovan

Volavanlar yukarıdaki tarif de olduğu gibi hazırlanır.(Kalıp olarak su bardağı kullanabilirsiniz ) Arzu ettiğiniz kremaya (pastacı kreması,ya da hazır kremalar )yine damak tadınıza göre istediğiniz meyveleri küçük küçük doğrayıp karıştırın.Oda sıcaklığına gelen volovanlarınızın içini bu krema ile doldurun..
Burada benim krema tercihim 1 poşet krem şanti + 1/2 su bardağı süt ve 1 tepeleme çorba kaşığı labne peyniri ve içine bol doğranmış çilek..

                                                         ~ ~ ~ ~




































Kahvaltılık Sos ile Hazırlanan Milföy Sarmaları

Eşit miktarlardaki biber ve domates salçası , ezilmiş 2- 3 diş sarımsak ve arzu ettiğiniz baharatlar ile birlikte karıştırılır ve milföy karelerine sürülür.Daha sonra kareler rulo halinde sarılır ve buzdolabında 10 -15 dk bekletilir.(Dağılmadan kesilebilmesi için ) Soğuyan milföylerden küçük dilimler kesilir ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
                                                                        ~ ~ ~ ~

Tahinli ve Cevizli Milföyler

Yarım su bardağı tahine 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenir ve karıştırılır.Milföy karelerine ilk önce tahin sürülür ve üzerlerine ceviz serpilir.İki kenarında biraz içeri katlayıp,sigara böreği şeklinde sarılır.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Susam veya pudra şekeri serpilir.
                                                                   ~ ~ ~ ~




































Peynirli ve Maydanozlu Milföy Sarmaları

Kızarmış peynirin lezzeti çok güzel oluyor :) Yukarıdaki milföy sarmaları gibi hazırlanır.İçine ezilmiş peynir ve maydanoz eklenir.

                                                                  ~ ~ ~ ~

Çikolatalı Milföyler

Milföy kareleri ikiye kesilir.Uç kısmına tablet çikolatalardan konulur ve rulo şeklinde sarılır.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Ben bitter çikolata kullandığım için üzerine pudra şekeri serptim.Siz isterseniz susam da serpebilirsiniz.Bir de çikolata konusunda bu sefer biraz cimri davranmışım :) Isırdığınız zaman çikolata akarsa daha güzel oluyor..