12 Ağustos 2011 Cuma

Halley Bisküvili Pasta


Daha dün gece son dilimlerini keyifle yediğimiz bir pasta..Geçen hafta Sevgili Pelin de gördüğümden beri aklımdaydı.Çok kolay bir tarif hatta biz arda ile birlikte hazırladık.Yalnız Arda 'muzu kremşantiye batırıp bir yiyim,halleyden de yiyim,sen oruçlusun anne senin yerine ben tadayım' derken malzemeleri bayağı eksiltti :)

Denemek isteyenler için ,

10 adet halley bisküvi
2 poşet krem şanti + 1.5 bardak süt (krem şantiyi bu ölçüde hazırladım)
2-3 adet orta büyüklükte muz
1 paket çikolata sos + 2 su bardağı süt

Yapılışı

Halley bisküvileri ve muzları küçük doğrayın.Krem şantiyi sütle birlikte bir kaba alıp çırpın.Üzerine doğradığınız malzemeleri ekleyip karıştırın.Arzu ettiğiniz servis kabına dökün.Dondurucu da 1 saat kadar bekletin.Bu arada çikolata sosunu hazırlayın.Pişip ılıyan sosunuzu karışımın üzerine dökün.Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyip buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun..


8 Ağustos 2011 Pazartesi

Vişneli Erikli Şerbet & Ramazan Şerbeti



Malzemeler

500 gr kırmızı erik
500 gr vişne
2 su bardağı toz şeker
2 tane çubuk tarçın
3- 4 tane karanfil
Su

Yapılışı,

Öncelikle yıkadığınız erikleri ve vişneleri bir tencereye alın.Üzerine toz şekeri,tarçın ve karanfili ekleyip bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Oda sıcaklığında birkaç saat bekletin.Daha sonra İçine öncelikle 1 litre su ilave edip kaynatın.Pişerken arzu ettiğiniz kıvama göre su ilave edin.Çok fazla kaynatmayın.Meyvelerin yumuşaması yeterli.Hazır olan şerbetinizi süzgeçten geçirip servis yapın.

__ Şerbeti sadeceerikle veya vişne ile de hazırlayabilirsiniz.Ya da karışık aromalardan hoşlanıyorsanız böğürtlen frambuaz vb. kırmızı meyveler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.