18 Mayıs 2020 Pazartesi

SARAY MUHALLEBİSİ


Saray Muhallebisi

Malzemeler

1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı (100 gr kadar)
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Unun rengi hafif koyulaşıncaya kadar bir kaç dakika kavurun,daha sonra sütü ve toz şekeri ilave edip tel çırpma aletiyle karıştırarak pişirin.kaynayıp koyulaşan muhallebinizi ocaktan alın ve mikserle çırpın. ( en az 5 dk. çırpın kıvamı çok güzel oluyor) tek kişilik servis kaselerine paylaştırın.
Üzeri için  200 ml kremayı ıstıp içine 80 gramlık bir paket çikolata ekledim. hazırladığım sosu soğuyan tatlılarımın üzerine paylaştırdım. Siz de ister bu şekilde, isterseniz başka bir çikolatalı veya meyveli sosla servis edebilirsiniz.

Vişneli Sütlü Tatlı


Pınar Beyaz ürünü ile hazırladığım Cheesecake lezzetinde çok güzel bir sütlü tatlı 🍨🍨

Malzemeler ,,

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurtanın sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket Pınar Beyaz ( 180 gr. )
1 su bardağı kadar ufalanmış bisküvi (tahıllı bir bisküvi olursa daha iyi olur )

Sos için ,, 1 su bardağı kadar dondurulmuş vişne
1 su bardağı su veya vişne suyu
1 çorba kaşığı nişasta
2- 3 tatlı kaşığı toz şeker (şeker miktarını arttırıp azaltabilirsiniz )

Yapılışı :

Bir tencereye süt,şeker,yumurta sarısı,un ve nişastayı ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Kaynayıp koyulaşımca ocaktan alın. İlk sıcaklığı geçince içine Pınar Beyazı ekleyip bir kaç dakika mikserle çırpın.
Tek kişilik servis kaplarınıza önce ufalanmış bisküvilerden katın. üzerlerine pişirdiğiniz tatlılarınızı paylaştırın. Sos için tüm malzemeleri yine kaynayıp karıştırarak pişirin ve soğuyan tatlılarınızın üzerine ekleyin. Afiyet olsun