18 Mayıs 2020 Pazartesi
SARAY MUHALLEBİSİ
Saray Muhallebisi
Malzemeler
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı (100 gr kadar)
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Unun rengi hafif koyulaşıncaya kadar bir kaç dakika kavurun,daha sonra sütü ve toz şekeri ilave edip tel çırpma aletiyle karıştırarak pişirin.kaynayıp koyulaşan muhallebinizi ocaktan alın ve mikserle çırpın. ( en az 5 dk. çırpın kıvamı çok güzel oluyor) tek kişilik servis kaselerine paylaştırın.
Üzeri için 200 ml kremayı ıstıp içine 80 gramlık bir paket çikolata ekledim. hazırladığım sosu soğuyan tatlılarımın üzerine paylaştırdım. Siz de ister bu şekilde, isterseniz başka bir çikolatalı veya meyveli sosla servis edebilirsiniz.
Etiketler:
Sütlü Tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder