7 Kasım 2013 Perşembe

Cocostar Kurabiye


İçi hindistanceviz dolgulu lezzetli kurabiyeler için ,,

Malzemeler :

   125 gr margarin veya tereyağı 
   1 çay bardağı sıvıyağ
   1 su bardağı pudra şekeri ( 1 çorba kaşığı dolgu için ayrılacak) 
   2 yumurta ( 1 yumurtanın akı dolgu için ayrılacak)
   2 çorba kaşığı kakao
   1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya
   Aldığı kadar un
   1 su bardağı hindistan cevizi
   1 paket 80 gr bitter çikolata



Yapılışı,

   Dolgu için,hindistancevizini bir kaseye dökün.1 su bardağı pudra şekerinden 1tepeleme kaşığını hindistancevizine ekleyin.Yine 1 yumurtanın akını (sarısını atmayın,kurabiye hamuruna katacağız) da hindistancevizin içine katın ve karıştırın.

  Kurabiye için;margarini, sıvıyağı,pudraşekerini ve 1yumurtayı ve kalan yumurta sarısını bir kaba ekleyip elinizle biraz karıştırın.Daha sonra kakaoyu,kabartma tozu,vanilyayı ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Kurabiye hamurundan ceviz kadar parça koparıp yuvarlayıp,daha sonra avucunuzda köfte yapar gibi inceltin.Ortasına dolgu malzemesinden bir çay kaşığı kadar koyup,yine yuvarlayarak kapatın.Bu şekilde diğer kurabiyeleri de hazırlayın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

   Pişen kurabiyelerinizin soğuyup oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bundan sonrası sizin tercihinize göre değişiyor.Ben bitter çikolatayı benmari usülü eritip,kurabiyelerin üzerine çatalla yüksekten gezdirerek döktüm.Siz isterseniz kurabiyelerin üstünü çikolataya batırabilir,veya farklı şekildede süsleyebilrsiniz.

3 Kasım 2013 Pazar

Vişne Soslu Muhallebi & Vişneli Sütlü Tatlı


   Yine tek kişilik sunumlarda sütlü bir tatlı tarifimiz var : ) Geçen hafta sonu Arda'nın Öğretmeni ve arkadaşları evimize geldiler. Misafirlerimiz için hazırladığım ikramların içinde en sevilen lezzetlerden biriydi diyebilirim.

   Malzemeler :

   1 litre süt 
   1 su bardağı toz şeker
   4 tepeleme çorba kaşığı un
   1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı veya margarin
   Arzuya göre vanilya veya limon aroması
   Kedidili (savoiardi) bisküvi

Vişneli sos için
  3 su bardağı vişne suyu
  3 çorba kaşığı nişasta
  yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı

   Öncelikle bisküvileri minik parçalara halinde doğrayın.kupların veya bardakların diplerine bu parçalardan 4-5 tane ekleyin.(bisküvileri süt vb. ile ıslatmanıza gerek yok,sıcak muhallebi ile yumuşayacaklardır.)
   Bir tencereye sütü,toz şekeri ve unu katın. Orta ateşte yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin.Kaynamaya yakın yağı ve istediğiniz aromayı katın.Pişen muhallebinizi kuplara  paylaştırın.
   Yine bir tencereye vişne suyu,nişasta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kıvam alan sosu soğuyan muhallebilerin üzerine dikkatlice dökün.Buzdolabında soğutun.Afiyet olsun..

  Bu tatlıyı isterseniz dikdörtgen veya kare bir servis kabında da hazırlayabilirsiniz. Bunun için
   Vişneli sütlü tatlı tarifimize bakabilirsiniz.