İftar sonrası hafif ve serin bir lezzet :)
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için,limon aromalı jöle (dr oetker )
Yapılışı ;
Jöle hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyin.Çırpma teli ile kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kaynayıp muhallebi kıvamına gelen tatlınızı servis kaplarınıza paylaştırın.
Jöleyi tarifine göre hazırlayın ve buzdolabında soğuttuğunuz muhallebilerin üzerine paylaştırın.Jöle donunca tatlınız servise hazırdır,afiyet olsun.
__ Pirinçununun lezzetinden hoşlanmayanlar için,başka bir muhallebi tarifi ile de yine üzerine limonlu jöle ile birlikte hazırlayabilirsiniz.
Hem görüntüsü güzel hem de yaz günü serin serin
YanıtlaSilmis gibi
ellerine sağlık Behiyeciğim:-)
Hayırlı ramazanlar olsun.
limonlu jole uzerınde ne hos duruyor deneyecegım bunu..elıne saglık
YanıtlaSilellerinizesağlık
YanıtlaSilhayırlı Ramazanlar
limonlu herşeyi 4 mevsim severim , ama yazın dahada bir seviyorum....ellerinize sağlık...enfes görünüyor
YanıtlaSilsüper olmuşlar serin serin ne iyi gider
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Behiyecigim...zarif arkadasim benim. Bu zarifligini elinden cikanlara da yansitiyorsun adeta... nefis bir görüntü, tam sicaklarda serinletecek bir lezzet. Ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
çok güzel görünüyor
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yorumlarınıza,,beğenmenize sevindim :)sevgiler..
YanıtlaSilbende çookk seviyorum,
YanıtlaSilmutlaka biraz da limonlu dondurma ama :=)