7 Ağustos 2010 Cumartesi

Çilekli Tiramisu (Bardakta Tiramisu)


Gelelim ikinci tiramisu tarifimize..Mascarponeli ve savoiardi bisküvili..Yaz mevsiminde bir de bu tarife çilek eklenince,tadı daha da bir güzelleşiyor sanki..
Yukarıdaki fotoğraftaki cuptakiler daha önceki gün hazırlandı ve afiyetle yenildi..Aşağıdaki fotofraftaki çilekli tiramisuyu  ise daha önceki bir zamanda misafirlerime hazırlamıştım, ama yayınlamak bugüne kaldı :)
Mascarpone peynirini kendi hazırlamak isteyenler için ; Sevgili Devletşah ; burada yapım aşamalarını çok güzel anlatmış. Bilginiz olsun..
Genellikle tiramisu için hazırlanan kremaların içine çiğ yumurta da ekleniyor. Ama ben hala ekleme cesaretini elde edemedim..
Sevgili Seda o güzel tarifin hala aklımda haberin olsun :)

Malzemeler ;

   400 gr mascarpone peyniri
   200 ml krema
   1 / 2 su bardağı şeker
   3 yumurta sarısı ( ben eklemedim )
   1 paket savoiardi (kedi dili ) bisküvi
   1 kupa sıcak su + 2 Çorba kaşığı çözünebilir kahve + 2 çorba kaşığı şeker (şekeri damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz )
   Arzunuza göre çilek

Yapılışı ;

   Öncelikle bisküvilerimizi ıslatacağımız kahveli karışımı hazırlayın.Kremayı ve şekeri birlikte biraz kıvam alıncaya kadar çırpın.Mascarponeyi de içine ekleyip, 2- 3 dk daha çırpın.
  Bisküvileri kahveye batırıp (batırma işlemi çok hızlı olmalı ya da kaşıkla az az bisküvilerin üzerine dökebilirsiniz ) istediğiniz kalıba dizin.Üzerine hazırladığımız kremadan dökün.Arzunuza göre üzerine dilimlenmiş çilekler dizin.Bu şekilde bir kaç kat hazırlayın.En son üzerini krema ile kapadıktan sonra,bol kakao serpin.Buzdolabında bir kaç saat soğutun.


Güzel bir hafta sonu dileğiyle..

32 yorum:

  1. Ellerine sağlık kupta tiramisu bana her zaman daha kolay ve şık gelmiştir.Çilekli hiç denemedim ne yazıkki

    YanıtlaSil
  2. çok hoş gözüküyor vallahi... sen bu işi biliyorsun canım...maşalhh...eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canııııııııım, ellerine sağlık. Ben ancak bugün bakabiliyorum bilgisayara. Harika şeyler eklemişsin. Ben 2 ay yemek yapamayacağım

    YanıtlaSil
  4. canım süper görünüyor, tadıda öledir eminim. iştah kabartıcı cinsten :)

    YanıtlaSil
  5. Behiyeciiiigim...tiramisu olsun da nasil olursa olsun,hele senin gibi fotograflaninca da bir baska güzel oluyor...ellerine saglik, sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  6. Cuptakiler sunum itibariyle her zaman tercihimdir Behiye'ciğim..Ellerine sağlık her iki şekli ile de çok güzel görünüyorlar..Fotoğraflarına bayıldım adeta..)

    Not:Not:Perşembe gecesi için,sana ve sevgili eşine çok teşekkür ediyorum..Çok düşünceli ne naziksiniz canım..Seni yakından tanıdığım için de çok mutlu oldum ayrıca..

    Kocaman öpüyorum seni..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. görüntüler harika. Gercekten fotograflarin cook güzel .Bende biraz daha güzel fotograf cekmek icin kursa gitmeyi düsünüyorum da bakalim. Tarif harika. Zaten icinde cilek, maskarpone olunca tadindan da hic süphem yok. Ellerine saglik:)

    YanıtlaSil
  8. İkisi de harika olmuş, fotoğraflar sunum mükemmel...
    Aralarında tercih yapamayacağım...
    Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Behiye, senin fotoğrafların beni çatlatacak orta yerimden bilesin:))

    YanıtlaSil
  10. ay sunuşa bak..
    harika görünüyorrrr..
    ramazan boyunca bu siteyi ziyaret etmiyeceğim! :D

    YanıtlaSil
  11. Behiyeciğim, fotoğraflar harika ellerine sağlık canım. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  12. Cilek delisi biriyim, bayildim bu tarifine. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  13. hayrlı ramazanlar diliyorum.tiremusunuz çok leziz bende yapcğım ama ne zaman bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  14. Muhteşem ve çok değişik bir tarif olmuş canım.
    Mutlaka yapacağım
    Ellerine sağlık canım
    Hayırlı ramazanlar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Enfes görünüyor gülüm,ellerine sağlık!
    Cici ramazanlar olsun :)

    YanıtlaSil
  16. Tiramisu harika görünüyor. En sevdiğim tatlı,çilekle daha da zengin bir lezzet kazanmış.
    kremasında eğer çiğ yumurta kullanmak istemiyorsan sana önereceğim kremayı bir dene istersen eminim çok beğeneceksin, bunda yumurtaları hızla çırparken benmari usulü pişiriyorsun. Klasik tiramisu kreması olan Zabaglione kreması aslında, sadece farkı yumurtayı pişirmemiz. http://www.cafederins.com/2009/09/evde-mascarpone-ve-kedi-dili.html

    ellerine sağlık canım
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Aylin ; umarım bir gün denersin ve çok beğenirsin :)

    Sevgili memolininannesi ; tşkler cnm o senin güzelliğin :)

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Bengü ; canımmm sen yeter ki iyi ol;gerisi hiç önemli değil..

    Sevgili Ceyda ; çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Zeynep ;çok tatlısın :) teşekkürler..

    Sevgili Zehra ; ne güzel sözler :)çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Gül ; utandırma beni :)bende çok mutlu oldum..çok keyifli saatlerdi,tekrar görüşmek dileğiyle teşekkürler :)

    Sevgili Seda ;bizim damak tadımız birbirine çok benziyor demi :)fotofraf kursu süper fikir,bekliyorum haberlerini..

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Dokuzuncubulut;çok mutlu oldum,çok teşekkürler :)

    Sevgili narince ; Aşkolsun :)) çok tatlısın..

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Seyhan ; sensiz olmaz :)küserim vallahi :))

    Sevgili Handan ; çok teşekkür ederim cnm :)sana da hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Selma ;ben de öyle,, çileğin yeri bir ayrı :)teşekkürler

    Sevgili Gülcan ; çok teşekkür ederim:)yakın zamanda hazırlaman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Tijen ; eminim beğeneceksin :)öpüyorum cnm..

    Sevgili Cafe pepela ;cnm teşekkürler,sana da hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Zehra ; evett ya ,ben bu detayı nasıl atladım..senin tiramisunu okuduğumda hatta bu güzel fikir demiştim,yine unutmuşum:)bir dahakine bu şekilde deneyeceğim tşkler cnm

    YanıtlaSil
  26. Behiye çok şık ve leziz,pek güzel gözüküyor....

    YanıtlaSil
  27. en güzel lezzetLim :)))
    harikasın behiye.

    YanıtlaSil
  28. behiyeciğim,söylemeden de edemeyecem, tramisüler harika. ellerin dert görmesin :)
    içten sevgiler, hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Behiyecim,çilekli tiramisu çok enfes görünüyor,denemeyi düşünüyorum.Ama kullanacağımız krema konusunu anlayamadım.Tarifi bir yerde yazıyor da ben mi göremedim acaba diye tekrar tekrar baktım ama maalesef ı-ıh.Bir yardımcı olsan :)
    özlem

    YanıtlaSil
  30. servis bardaklarınız çok şık nerden aldınız acaba?

    YanıtlaSil