Haftaya bol çikolatalı bir tarifle başlayalım :)
Daha önce çikolatalı mousse kremasının tarifini yayınlamıştım.Ölçülerini artık ezberlediğim sonucu her zaman basarılı olan bu krema tarifi için Zehra ' ya tekrar teşekkürler..
Mousse için malzemeler :
180 gr küçük parçalara bölünmüş bitter çikolata
¼ su bardağı süt
55 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
250 ml soğuk krema
Ayrıca ; 1 adet hazır pasta tabanı,ıslatmak için vişne suyu,ve pastanın üzerine serpmek için kakao
Yapılışı,
Öncelikle pastatabanının bir tanesini,bir pasta çemberine yerleştirin.Vişne suyu ile keki çok az ıslatın.Çırpma kabına çikolata,süt,tereyağını birlikte ekleyip benmari usülü eritin.Sos biraz
erimeye başlayınca yumurtayı da ekleyin ve arasıra çırpma teli ile
karıştırın.
** Özellikle sıvı krema mus tariflerinde çok önemli ,eğer kremanız çok sulu ise çırpmanıza rağmen sertleşmiyorsa çikolatalı karışım ile hiç birleştirmeyin.yeni bir krema ile tekrar deneyin.
Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya
bırakın.Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın.(çırpma
aletini durdurduğunuzda aparatdan kaba kremanın düşmemesi gibi ) Sertleşen kremaya ,çikolatalı karışımıda ekleyin ve karıştırın.Hazır olan mousse kremanızı pasta çemberine kekin üzerine dökün.üzerini düzeltin.Arzu ederseniz üzerine kalan ikinci pasta kekini de koyabilirsiniz.Buzdolabında bir kaç saat soğutun.Servis öncesi pastanıza kakao serpin.Afiyet olsun..
** Özellikle sıvı krema mus tariflerinde çok önemli ,eğer kremanız çok sulu ise çırpmanıza rağmen sertleşmiyorsa çikolatalı karışım ile hiç birleştirmeyin.yeni bir krema ile tekrar deneyin.
Mımmm süpermiş..ellerinize sağlık,çok güzel ve çok pratik olmuş..mutlaka mousse yapacağım..
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilNefis olmus...Ellerinize saglik
YanıtlaSilBloguma beklerim
cupcakekokulumutfak.blogspot.com
teşekkürler :) bloğunuz çok güzel izleyiciniz oldum bile
Silcheesecake benziyor bu aralar favorılerım arasında ellerınıze sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim :)sevgiler..
SilHarika görünüyor. Ben de ne zamandır kremayla değil de musla bir pasta yapmak istiyordum. Dediğiniz gibi bu tarifte yumurtanın az olması süper birşey. Elinize sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilyumurta benmari usülü piştiği için için varlığı bile hissedilmiyor.umarım beğenirsiniz :)
SilNefis bir mousse oluyor bu tarifle. Daha önce denemiştim sizden bu tarifi. Böyle kek ile çok daha güzel olacağını konuşmuştuk biz de yerken. Hazır tarifi de gelmiş oldu :) Ellerinize sağlık, müthiş lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilbeğendiğinize çok sevindim,her pastaya meyveye yakısan bir krema :)
SilBehiye'ciğim benim sen yaparsın da olmaz mı :) Bu mousse un methini de çok duydum senden. Bizzat tadanlardan olduğum için şanslıyım çoook :) Öperim.
YanıtlaSilnerelerdesin sen tatlişkom ne çok yorumlaşırdık seninle ikimizde de bir yoğunluk :)öptümm
SilMerhabalar..harika görünüyor..hemen denemek istiyorum..hangi kremayla yapmamızı önerirsiniz..sertleşmesi için ...sevgiler HİLAL
YanıtlaSilben genellikle sek veya tikveşli kullanıyorum.İlk defa dün mis marka aldım memnun kalırsam krema tarifine eklerim bu notu da :) sevgiler
SilYumuşacık, öyle güzel ki...
YanıtlaSilaynen öyle denemeni tavsiye ederim :)
SilÇok güzel gçrünüyor. En ksa sürede denenecekler listeme ekledim.
YanıtlaSilElinize sağlık.
Sevgiler
Ellerinize sağlık harika...
YanıtlaSilteşekkür ederim :)sevgiler
Silsüper bir görüntü
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkürler,,sevgiler..
SilBehiye'cim çok güzel görünüyor.Bilirsin mousse ve pasta deyince dayanamam. Hemen yazını okudum, tarifi sevmene de bir o kadar sevindim.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler
Zehracım tarifin öyle başarılı ki,beğenmemek imkansız :)teşekkürler
SilElinize sağlık.Size bir sorum olacak.
YanıtlaSilkullandığınız bardak ölçüsünü öğrenebilir miyim?
Sevgiler
teşekkür ederim..ölçü olarak,200 ml lik klasik su bardaklarından kullanıyorum.sevgiler
Silcevabınız için teşekkür ederim :)
SilVerdiğiniz ölçülerle pastayı yaptım. Dediğiniz gibi üzerinede pasta kekini koyup mus la sıvadım.. Çikolataya bandırılmış çileklerle süsledim.. Akadaşa götürdüm. Kendileri pastaneden aldım zannetmişler.. Bundan sonra favorilerim arasında.. Çok teşekkürler .. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkürler,,beğenmenize çok sevindim :)sevgiler
SilVerdiğiniz ölçülerle pastayı yaptım. Dediğiniz gibi üzerine birkat daha pasta keki koydum ve ayırdığım mousse ile dışını sıvadım. Üzerini çikolataya bandırılmış çileklerle süsledim. Arkadaşa götürdüm. Sonuç; pastane den aldım zannetmişler. Çok beğenmişler. Çok teşekkürler .. Ellerinize sağlık..artık sayfanızın takipçisiyim..
YanıtlaSilYorumunuzu yanıtlamıştım ama bir sorun oldu sanırım,tekrar bir daha yazıyorum :) beğenmenize çok sevindim afiyetler olsun
Silsevgiler ..
Merhaba, ben süt ölcüsüne tam anlamadim. Yarim Subardagin'dan daha mi az olacak? Millilitre olarak yazabilir misininz? Pasta kalibi hangi büyüklügünde olacak 26cm? Bu Malzemenin iki katini yapsam, cok mu olur?
YanıtlaSiltesekkür ederim!
Meryem
Merhaba,çeyrek su bardağı da diyebiliriz,50 ml kadar süt yeterli..
SilPandispanya olarak hazır pasta tabanı kullanmıştım.pandispanyanızı kendiniz yapmak isterseniz bu krema ölçüsü 20-24 cm lik bir pasta için daha uygun olur.
Bu malzemenin iki katı ile de yapabilirsiniz,Hem dış yüzeyini de kaplayabilirsiniz bu sayede
şimdiden kolay gelsin,sevgiler :)