15 Ağustos 2013 Perşembe

Erikli Kek


Yaz mevsiminde çeşit çeşit meyveler varken,bu güzel meyveleri değerlendirmek lazım :) ben kırmızı eriklerle hazırladım ama mürdüm eriği ya da şeftali gibi başka meyveler ile de deneyebilirsiniz. Yanında da dondurma veya çırpılmış krema ile servis etmeniz tavsiye edilir.

Malzemeler

   3 yumurta
   1 su bardağı toz şeker ( 2 çorba kaşığını kek tabanı için ayırıyoruz )
   2 çorba kaşığı tepeleme oda sıcaklığındaki tereyağı
   1 su bardağı süt
   2 su bardağı un
   1 paket kabartma tozu
   arzuya göre vanilya aroması
   yarım kilo kırmızı veya mürdüm erik

Yapılışı ;






Öncelikle fırınınızı ısıtın.22- 24cm. çapında bir kalıbın tabanına yağlı kagıt yerleştirin.yağlı kağıdın üzerine 1 su bardağı toz şekerinden ayırdığınız 2 çorba kaşığı şekeri  serperek dökün.Yıkadığınız erikleri dilimleyin ve daire şeklinde
tabana dizin.















Oda sıcaklığındaki tereyağını,yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser yardımı ile terayağı pürüzleri yok olup krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Bu arada sütü de ilave edin.




Daha sonra üzerine unu,kabartma tozunu eleyerek ekleyin. vanilya aroması da katın.Bir çırpma aleti ile tüm malzemeleri karıştırın.
















Hazırladığınız kek hamurunu erik dilimlerinin üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin. Pişen kekinizi bir süre bekletip ilk sıcaklığı gidince kelepçeli kalıp kullanıyorsanız kelepçeyi açıp servis kabına ters çevirin. Afiyet olsun..

12 yorum:

  1. Behiyecim erikli kek çok güzel oluyor,erik keke çok yakışıyor..ellerine sağlık ,kekin çok güzel görünüyor..afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. görüntü şahane.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    533. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) geç kaldım galiba ama sitenize keyifle uğrayacağım sevgiler..

      Sil
  4. Behiye'cim merhabalar,
    Seni Pelinchef'te gördüm ve ziyarete geldim.
    Müthiş, zarif, zevkli, yaratıcı fikirlerden oluşan bir siteyle karşılaştım.
    Daha önce nasıl farketmedim bilemiyorum. Yaşam enerjin satırlara ve yaptıklarına yansımış. Erikli tartın çok lezzetli eminim, ellerine sağlık.
    Çocukların Arda ve Yağmur Mina çok tatlı şirin çocuklar Allah esirgesin.
    Bu güzelliklere bayıldım. Sitene üye oldum, seni takip ettiğim listeme alıyorum, ben de bekliyorum.
    Yeni yapacaklarını merakla bekliyorum, Sevgiler Pırıl.

    www.lezzetlisanatlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) ne güzel sözler böyle çok mutlu oldum,,geç yanıtladığım için özür diliyor,hemen sitenize uğruyorum sevgiler..

      Sil
  5. Merhabalar Behiye hanimcim. Cok guzel bir tarif. Blogunuz da muthis. Tebrikler. Ben de beklerim. Suslumutfak.blogspot.com. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler :) tabi ki hemen ekliyorum,sevgiler..

      Sil
  6. Ellerine sağlık behiyecim, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil