1 Kasım 2013 Cuma

Truffle & Truff

   Truff sanıldığı gibi zor olmayan aslında çok kolay hazırlanılabilen bir tarif.Ayrıca lezzeti ile hem büyükleri hem de küçükleri mutlu ettiği kesin :)

   Truff hazırlarken tarife çok da uymanız gerekmiyor. Kendi damak tadınıza göre de malzemeleri şekillendirebilir,çeşitlendirebilirsiniz.Örneğin kek miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Daha Ganaj tadı baskın isterseniz keki az, daha hafif ve ayrıca kalabalık misafirler için daha bereketli olsun istiyorsanız keki arttırabilirsiniz.Evde artan kakolu keklerinizi değerlendirebilir,veya hazır kek kullanabilirsiniz.



   Malzemeler :

   200 ml krema
   240 gr bitter çikolata (80 gr. paket çikolatalardan alıp sütlü ve bitter karışımı da yapabilirsiniz)
   200 gr ile 400 gr. arası Kakaolu kek
   Hindistan cevizi,file badem,tozfıstık vb. süsleme malzemeleri

Yapılışı ,

   Truffları hazırlayacağınız büyük bir kaseye çikolataları kırıp ufalayarak ekleyin. Küçük bir tencereye kremayı ekleyip ocağa alın.orta ateşte kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.Krema ısınınca ocağın altını kapatın ve kremayı çikolataların üzerine dökün.Bir tel çırpma aleti ile hafifçe karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. hazırladığınızkarışıma rondo yardımı ile yada elinizle ufaladığınız kek parçalarını ilave edin.kek ile ganajın iyice karışmasını sağlayın.biraz sıvı bir hamur elde edeceksiniz.Üzerini kapatarak bir kaç saat buzdolabında dinlendirin.Bu arada ayrı küçük kaplara süsleme malzemelerinden dökün.(çok dökmeyin,bittikçe yeniden eklersiniz) Daha sonra sertleşen truff hamurunuzdan ceviz kadar parçalar alarak toplar hazırlayın.Hazırladığınız bu topları da süsleme malzemelerine batırarak üzerinin kaplanmasını sağlayın.Hazır olan truffları evinizde varsa truff kağıtlarının içine yerleştirin.

   Truffları süslemeye geçmeden önce isterseniz tekrar eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz.Benmari şeklinde erittiğiniz çikolataya truffları batırıp çikolata kaplı trufflar hazırlayabilirsiniz.

   Yine isterseniz truff toplarını hazırlarken her bir truffun içine tane fındık,kuru üzüm,kuru kayısı,portakal vb. malzemelerden  koyabilirsiniz.

   Cakepops çubuklarını pasta malzemeleri satan mağazalarda bulabilirsiniz.Eğer yoksa çöpşiş de (sivri uçlarını kırın,çocuklar için tehlikeli olabilir) kullanabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Çok şık olmuşlar,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Güzel tarif:) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. BEhiyecim cok cici görünüyorlar:-)suslemeleri benim minisim yapar bizim evde:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seda darısı başıma diyeyim o zaman :) Arda pek keyif almıyor bu işlerden,bakalım Mİna nasıl olacak ??
      Öpüyorum tatlı prenseslerini :)

      Sil
  4. Her zaman ki gibi çok şık görünüyorlar...
    SEvgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı görünüyorlar,ama servisini de çok beğendim.:-)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil