Mantarlı et sote tarifi ve diğer tarifler için Maggi deyim.Sevgi dolu bol muhabbetli hayırlı iftarlar :)
Malzemeler :
1 kilo dana kuşbaşı
300 – 400 gr mantar
4-5 tane sivribiber
2 tane soğan
2 tane büyük domates
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvıyağ-tuz-karabiber
Yapılışı ;
* Kuşbaşı etleri bir tencereye ekleyin. Orta ateşte etler suyunu salıp tekrar çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Bu arada yayvan bir tencereye veya tavaya sıvı yağ ekleyip doğradığınız mantarları sotelemeye başlayın.
* Daha sonra sıra ile soğan, biber ve pişen etleri de ekleyin. Tuz karabiberi de katıp orta ateşte biraz kavurun.
* En son doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip bir iki kez karıştırıp bir süre kapağı kapalı pişirin.
* Hazırladığınız et sotenizin üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletin.
Afiyet olsun.
ne güzel... cake in life ramazan'da burada...
YanıtlaSilellerine sağlık canım görüntü muhteşemmm...
YanıtlaSilTarife ilk ben baktim herhalde:) Ellerine saglik cok güzel görünüyor...
YanıtlaSilsevgiler.
Behiyecim şöyle pideyi bana bana yemek gerekir :) uykum vardı ama birden kaçtı :)) ellerine sağlık...
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar..
pelin
Üfff çok leziz görünüyor daha iftarada çok var :-(
YanıtlaSilEllerine sağlık bizde böyle yaparız annem mantarlı herşeyi çok sever hakeza bizde.sevgiler.
Nefis olmuş Behiye'ciğim ellerine sağlık. Sana da hayırlı ramazanlar, sevgiler.
YanıtlaSilçok çok teşekkürler :)
YanıtlaSil