2 Ağustos 2011 Salı

Mantarlı Et Sote


Mantarlı et sote tarifi ve diğer tarifler için Maggi deyim.Sevgi dolu bol muhabbetli hayırlı iftarlar :)

 Malzemeler :

   1 kilo dana kuşbaşı
   300 – 400 gr mantar
   4-5 tane sivribiber
   2 tane soğan
   2 tane büyük domates
   1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
   1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
   Sıvıyağ-tuz-karabiber



Yapılışı ;

 
   * Kuşbaşı etleri bir tencereye ekleyin. Orta ateşte etler suyunu salıp tekrar çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
   * Bu arada yayvan bir tencereye veya tavaya sıvı yağ ekleyip doğradığınız mantarları sotelemeye başlayın.
   * Daha sonra sıra ile soğan, biber ve pişen etleri de ekleyin. Tuz karabiberi de katıp orta ateşte biraz kavurun.
   * En son doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip bir iki kez karıştırıp bir süre kapağı kapalı pişirin.
   * Hazırladığınız et sotenizin üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletin.
 Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. ne güzel... cake in life ramazan'da burada...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım görüntü muhteşemmm...

    YanıtlaSil
  3. Tarife ilk ben baktim herhalde:) Ellerine saglik cok güzel görünüyor...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Behiyecim şöyle pideyi bana bana yemek gerekir :) uykum vardı ama birden kaçtı :)) ellerine sağlık...
    hayırlı ramazanlar..

    pelin

    YanıtlaSil
  5. Üfff çok leziz görünüyor daha iftarada çok var :-(
    Ellerine sağlık bizde böyle yaparız annem mantarlı herşeyi çok sever hakeza bizde.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş Behiye'ciğim ellerine sağlık. Sana da hayırlı ramazanlar, sevgiler.

    YanıtlaSil