24 Haziran 2011 Cuma

Zamane Kahvesi ve İki Güzel Tarifi

Bir önceki kayıtda bahsettiğim Sofra Buluşması Zamane Kahvesi 'nde gerçekleşti. Dekorasyonu,lezzetleri ve  makaronları ile beni de müdavimleri arasına aldı :)
Zamane Kahvesi 'nin ödüllü Executive Şefi  Gökhan Tufan 'ın bizimle paylaştığı tarifleri buraya ekliyorum,ben de kısa zaman içinde özellikle türk kahveli sıcak keki deneyeceğim..Fotoğrafları çekebildim ama tariflerde bazı detayları arasıra kaçırdım , o yüzden sevgili Tümay dan yardım alıyorum :)

Baklava Yufkasında Fırınlanmış Tavuk

Malzemeler 

4 adet baklava yufkası
2 adet tavuk budu (kemiksiz, derisi ile)
1 adet küp küp doğranmış kırmızı biber
1 adet küp küp doğranmış sarı biber
1 adet kuru soğan
4-5 dal taze fesleğen (doğranmış)
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı ;

Öncelikle tavuk butlarını marine etmek için, bir kabın içine ezilmiş sarımsakları, 1 yemek kaşığı zeytinyağını (tercihen sızma) ve doğranmış fesleğenleri koyup karıştırın.
Tavuk butlarını da bu karışımla yoğurup 15-20 dakika bekletip marine edin.
1 yemek kaşığı zeytinyağında (tercihen riviera) yemeklik doğranmış kuru soğanı, renkli biberleri ve dolmalık fıstıkları kavurun.
Hazırladığınız bu iç harcı tavuk butlarınızın içine koyup rulo yapın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp iyice soğutun.
Baklava yufkalarını uzunlamasına dikdörtgenler elde edecek şekilde kesin ve aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun.
Rahat rulo yapabilmek için baklava yufkalarını streç film üstüne koyun.Soğuttuğunuz tavuk rulolarını yufkanın üstüne koyup sıkıca rulo yapın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.

                                               ::::::::::::::::::::



Türk Kahveli Sıcak Kek 

Malzemeler 

250 gram kuvertür çikolata
250 gram tereyağı
5 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Yapılışı ;
Kuvertür çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip birbirine karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta ile şekeri, iyice göz göz oluncaya kadar çırpın.
İçine erittiğiniz çikolata ve tereyağını yavaş yavaş ilave edin.
Un ve Türk kahvesini de ekleyip karıştırın.
Cezveyi yağlayıp unlayın. Unun fazlasını cezveyi ters çevirerek dökün. (cezve yerine kek kalıbı da kullanabilirsiniz).
Karışımınızı kalıplarınıza ya da cezvelerinize dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirin.
Yanında dondurma ile servis yapın.

6 yorum:

  1. offf süper özellikle cezvede kek muhteşem
    sofra dergisine yakışır lezzetler olmuş
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. gelemediğim için çok üzülmüştüm Allahtan sizlerden okudukça gitmiş kadar oluyorum.bu arada resimlerinde baya zayıfladığını görüyorum ve ben kilo aldıkça senin vermen açıkça biraz sinirlerimi bozuyor Behiyecim çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. off kendimden geçtim bakarken okurken foto. da çok güzel tariflerde efiyet olsun:)
    sevgiler
    yemekbirask.blogspot

    YanıtlaSil
  4. valla müthiş bişey bu şaştım kaldım. ellerine sağlık yapanların , yiyenlerin de midelerine :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba; ordaydım ama çok konuşamadık...sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba!
    Gökhan Bey'in "Baklava Hamurunda Fırınlanmış Tavuk" tarifini denedim. Yiyenler bayıldı :) Blogumda da tarifi yayınladım. Tarifi aktardığınız için teşekkürler!

    YanıtlaSil