30 Ekim 2009 Cuma

Çikolatalı Kek


Bu kekimi Tuz ve Biber Dergisi'nin kekler etkinliğine gönderiyorum ve kendilerine kolaylıklar diliyorum ..

Malzemeler;
  • 125 gr Tereyağı

  • 160 gr Bitter çikolata

  • 3 Yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı un

  • 1 çorba kaşığı kakao

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı;

  1. Bir tavada tereyağını ve bitter çikolatayı eritin.

  2. Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın.İçine tereyağlı karışımı ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

  3. Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dk. pişirin.
Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. Nefis gorunuyor, ellerine saglik! Bayilirim cikolata olan herseye!

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle enfes bir kek olmuş...
    Ellerin dert görmesin...
    Bayıldım :)

    YanıtlaSil
  3. Beğenmenize sevindim.çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. tarifin cok güzel en kısa zamanda yapacagım teyzoş

    YanıtlaSil
  5. Sen zahmet etme teyzoşum çayı demle yeter:)

    YanıtlaSil
  6. ahh bu tarif tam benlikmiş.Ellerine saglık eminim cok lezzetlidir,

    Cok guzel gorunuyor.
    sevgiler,

    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  7. Tarifinizi denedim. Süper! Bayıldım. Blogunuza link vererek kendi blogumda da yayınlayacağım. Çok teşekkürler! Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil