3 Şubat 2014 Pazartesi

Doğumgünü Parti Detayları


Benim tatlı yeğenim,minik kurabiyem büyüdü üç yaşında bir prenses oldu :) elimizden geldiğince ona güzel bir gün,tatlı cici bir doğumgünü partisi yapmaya çalıştık.



 




















































































21 Ocak 2014 Salı

Harikalar Mutfağı Şefini Seçiyor




Yemek yapmak bir sanattır. Yemek yapmayı rutinden çıkarıp keyifli bir deneyime dönüştürdüğünüzde tat almaya başlarsınız. Daha lezzetli günler geçirmeniz amacıyla kurulan Harikalar Mutfağı her geçen gün büyüyor. Şu an Harikalar Mutfağı’nda tariflerine yer verdiğimiz 80 aktif blog ve 1400’e yakın yemek tarifi bulunuyor. Kek tariflerinden tatlı tariflerine, çorba tariflerinden börek tariflerine kadar birçok kategoride tarif sitede mevcut. 

Harikalar Mutfağı 2014’e yepyeni bir tasarım ile girdi. Artık siteye üye olup tarif paylaşabileceksiniz. Tek bir tuş ile tariflerinizi sosyal medyada duyuracaksınız. Profil sayfanızda kapak ve profil fotoğrafı, arka plan, bionuz, uzmanlık alanlarınız ve sosyal medya hesaplarınız yer alacak. Harikalar Mutfağı ile takipçilerinize daha hızlı ulaşacak ve yeni takipçiler kazanacaksınız.

Harikalar Mutfağı’nın yeni tasarımında tarifin kalori bilgisi, süresi, porsiyon bilgisi vb. birçok detay mevcut. Sitede yemek tarifi dışında yaşamın her noktasına dokunan pratik bilgiler de ziyaretçi çekecek. Elinizdeki malzemeye göre yemek tarifi arayabileceksiniz. Malzemeleri Harikalar Mutfağı’na yazıp ara butonuna basmanız yeterli. Saniyeler içinde binlerce yemek tarifi ekranınızda görünecek.
Harikalar Mutfağı’nın yeni tasarımında size özel istatistik sayfası da var. Yemek tariflerinin görüntülenme, paylaşılma, beğeni, yorum, takipçi sayıları tek bir panelde sunuluyor.
Harikalar Mutfağı’ndaki aktifliğinize göre puan biriktirip onları Cookplus.com’da yapacağınız alışverişlerde kullanabiliyorsunuz.
Cookplus.com siteye yatırım yapmaya devam ediyor. Google Adwords, SEO çalışmaları, basın bülteni çalışmaları, mailing çalışmaları, TV alt bantları, TV sundu-sunar reklamları, Fırıldak Ailesi entegrasyon çalışmaları, internet reklamları, Facebook reklamları, ödüllü yarışmalar ve workshoplar düzenliyor. Harikalar Mutfağı’nın Facebook sayfası ve Twitter hesabı da mevcut.  
Harikalar Mutfağı’nın bu sıralar devam eden yeni bir yarışması var. Yarışma hem Cookplus’ın hem de Harikalar Mutfağı’nın Facebook sayfalarından duyuruldu. Kazanan kişi Harikalar Mutfağı’nın şefi unvanını kazanacak. Sertifikalı uzman bir aşçı olacak. Eğitimi ünlü şef Serkan Bozkurt verecek. 8 hafta sürecek temel aşçılık eğitimi sizlere yeni kapılar açacaktır. Yarışmaya katılmak için Harikalar Mutfağı’na üye olup profil sayfası oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında birbirinden lezzetli tariflerinizi eklemek kalıyor. Ne kadar çok tarif eklerseniz şansınız o kadar artacak. Harikalar Mutfağı’ndan arkadaşlarınızı haberdar edin. Çünkü tariflerinizin aldığı beğeni, yorum vb. etkileşimler sizi yarışmada daha avantajlı hale getirecek.

Tarif ekleyerek böylesine güzel hediyeli bir yarışmaya katılmak çok özel bir deneyim olacak. Bol şanslar ..
 

25 Aralık 2013 Çarşamba

Yalancı Ekler Pasta


Merhaba :) yine hamarat blogger arkadaşlarımdan beğenip denemek istediğim tariflerden biri daha..Daha önce de bir kaç kez görüp,bir türlü yapamadığım bu tatlıyı bir de Sevgili Tümay da görünce yapmak farz 
oldu :) Biraz benden biraz Tümay dan eklentiler alınınca çok güzel pratik bir tatlı oldu.

Malzemeler :

   24 tane kedi dili bisküvi
   2.5 su bardağı süt
   1 paket dr oetker vanilyalı creamole
   Bisküvileri ıslatmak için ayrıca 1 su bardağı ılık süt

Çikolata sos için ;

   1.5 su bardağı süt
   3 tepeleme çorba kaşığı toz şeker
   2 tepeleme çorba kaşığı kakao
   1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı ;
   
   Öncelikle çikolata sosu için,tüm malzemeleri küçük bir tencereye alın ve orta ateşte kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirin. daha sonra iyice soğumasını bekleyin. . Bu sosu tatlıyı yapmadan bir gün önce veya bir kaç saat önce yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.Sos soguyunca 1-2 dk. mikserle çırpıp kullanırsınız.

2.5 su bardağı süt ile creamoleyi bir arada çırpın. 1 bardak ılık sütün içine kedi dili bisküvileri batırıp çıkarın.Islanan bisküvileri yarısını bir kaba dizin. üzerine creamole kremanızdan bir krema sıkacağı yardımı ile
sıkın.üzerlerini yine ıslatılmış bisküviler ile kapatın. En son soğuyan ve çırpılan çikolata sosunuzu yine krema sıkacağı yardımı ile süsleyerek sıkın.Arzu ederseniz file badem,toz fındık vb. ürünlerle süsleyin. Afiyet olsun..

22 Aralık 2013 Pazar

TAÇ POĞAÇA & KEK KALIBINDA POĞAÇA


   Ara sıra tuzlu tarifler de eklemek lazım ama :) Bugün bloğumuzda yumuşacık bir poğaça var. Aynı zamanda çay ve kahvaltı sofralarına yakışacak çok da güzel bir görseli var.Tarif sevgili arkadaşım Yemek Vakti Aylin ' e ait. Kendisi kıymalı iç harcı ile hazırlamış.Tarife buradan da ulaşabilirsiniz..Ben evdekilerin isteği üzerine peynirli hazırladım.Siz de peynirli,kıymalı,patatesli vb. arzu ettiğiniz iç harcı ile deneyebilirsiniz.

  Malzemeler:

   125 gr oda ısısında tereyağı
   1 çay bardağı yoğurt
   1 çay bardağı süt
   1 paket kabartma tozu
   2 yumurta (1 tane yumurta sarısı üzeri için ayrılcak)
   1 tatlı kaşığı tuz
   Aldığı kadar un (3,5 sb kadar)
   Susam,çörekotu

İç harcı için :
  
   1 kase kadar ufalanmış peynir ve bir tutam ufak doğranmış maydanoz karışımı

Yapılışı ;

     Poğaça için un hariç bütün malzemeyi karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek sert olmayan  bir hamur elde edin.
   Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp elinizle açın.Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç harcından koyup kapatın.Kapanma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış kek kalıbına poğaçaları dizin.
   Kek kalıbındaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam,çörekotu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
 ___ Eğer kek kalıbınız küçük veya çok derinse,yuvarlak orta boy bir tepsinin ortasına ısıya dayanıklı yine yuvarlak bir kase koyun. O kasenin içine de biraz su ekleyin.(fırında kasenin yine de ısıdan zarar görmesin diye).Daha sonra, kase ve tepsi arasında kalan daire şeklindeki boşluğa poğaçaları  dizebilirsiniz.

17 Aralık 2013 Salı

Lamıngton Kek & Küp Kek


Çok kez hazırlayıp bir türlü fotoğraflayamadığım bir tarifi paylaşıyorum.Bu sefer de hızlıca mutfakta çekebildim ama hiç yoktan iyidir :)

Yapımı çok kolay,ama bir o kadar da mini pastacıklar tadında lezzetli bir tarif. Yapım aşamaları ile birlikte hemen tarife geçiyorum..

Malzemeler :

  4 yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  1 su bardağı sıvıyağ
  1 su bardağı süt
  1 paket kabartma tozu
  1 paket vanilya
  2 - 3 su bardağı un

Sosu için,

  3 su bardağı süt
  3 çorba kaşığı toz şeker (şeker miktarını arttırıp veya daha az kullanabilirsiniz.)
  3 tepeleme çorba kaşığı kakao
  1 su bardağı hindistan cevizi 

Yapılışı ;

   Kek hamuru hazırlar gibi,öncelikle bir çırpma kabında yumurtaları ve toz şekeri birlikte kısa bir süre çırpın.Bir yandan da sütü ve sıvıyağı da ekleyerek çırpmaya devam edin.Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek katın ve çok az çırpın yada tel çırpma aleti ile karıştırın.
  Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış büyük boy kare veya dikdörtgen bir tepsiye,kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Pişen kekinizi fırından alarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  Bu arada sos için,küçük bir tencereye sütü,kakaoyu ve şekeri ekleyin.Sadece bir kaç dakika karıştırarak pişirin.Sosu Kaynatmanıza gerek yok,ılık olması ve toz şeker kakao karışımının erimesi yeterli. iki ayrı tabağa hindistan cevizini paylaştırın.
  Soğuyan keki mümkün olduğunca tek porsiyonluk minik kareler halinde dilimleyin.bu  kare dilimleri çok hızlı bir biçimde sosa çevirerek batırın ve çekin.Daha sonra önce 1. hindistan cevizli tabağa ve daha sonra da ikinci hindistancevizli tabağa batırıp bulayın. Buzdolabında soğutun.Servisten bir süre önce buzdolabından çıkarıp dinlendirin.Afiyet olsun..

  __Büyükler kadar çocukların da çok seveceği bir tarif,özellikle doğumgünü vb. kalabalık organizasyonlar için tercih edilebilir. Bu ölçüler ile çok fazla minik küp kekler elde edebilirsiniz.Daha az hazırlamak istiyorsanız,yarım ölçü ile de hazırlayıp orta boy bir fırın kabında pişirebilirsiniz.
__ Kek dilimlerinizi sosa batırırken çok hızlı davranın.Sosu kek anında çekiyor,ve yavaş davranırsanız kek dilimleriniz çok soslandığı için parçalanır.

9 Aralık 2013 Pazartesi

Magnolia Puding


Malzemeler :

   1 litre süt
   1 su bardağı toz şeker
   3 çorba kaşığı un
   1 çorba kaşığı nişasta
   2 adet yumurta sarısı
   Arzuya göre vanilya aroması
   1 küçük kutu krema (200ml )
   muz veya çilek,frambuaz vb. meyve
   1 küçük paket cicibebe bisküvi

Yapılışı ;

   Öncelikle bisküvileri rondo yardımı ile veya elinizle ufalayarak toz haline getirin.Muzları veya arzu ettiğiniz başka bir meyveyi küçük küçük dilimleyin.
   Bir tencereye;sütü,yumurta sarılarını,toz şekeri,unu,nişastayı ekleyip bir tel çırpma aleti ile karıştırarak pişirin.yoğunlaşıp krema kıvamına gelen pudinginizi kaynayınca ocaktan alın.İçine kremayı ve vanilya aromasını ekleyip 2-3 dk mikserle çırpın.
  Tek kişilik servis bardaklarınıza önce kremanızdan ekleyin.üzerine 3-4 dilim meyve taneleri ve meyvelerinde üzerine bisküvi ekleyin.Yalnız çok fazla bisküvi eklemeyin.Serperek ince bir katman yeterli.
  Bu şekilde katlar oluşturarak bardaklarınızı hazırlayın.Buzdolabında dinlendirin.Afiyet olsun..

  __ Çok hafif ve lezzetli olan bu tatlıyı denemenizi öneririm.Ben hazırlarken meyve olarak muzu tercih ettim. Ama başka meyveler ile de çok lezzetli olacaktır.
___ Kremanın içindeki yumurta sarısı sizi korkutmasın.Tatlıya hiç bir rahatsızlık vermiyor,aksine kremayı yoğunlaştırıp pastacı kreması gibi bir kıvam sağlıyor.
___ Başka bisküvi ile de deneyebilirsiniz,ama bu tatlının özelliği bebek bisküvisi ile hazırlanmasıdır.

Mutlu bir hafta olması dileği ile ..

7 Kasım 2013 Perşembe

Cocostar Kurabiye


İçi hindistanceviz dolgulu lezzetli kurabiyeler için ,,

Malzemeler :

   125 gr margarin veya tereyağı 
   1 çay bardağı sıvıyağ
   1 su bardağı pudra şekeri ( 1 çorba kaşığı dolgu için ayrılacak) 
   2 yumurta ( 1 yumurtanın akı dolgu için ayrılacak)
   2 çorba kaşığı kakao
   1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya
   Aldığı kadar un
   1 su bardağı hindistan cevizi
   1 paket 80 gr bitter çikolata



Yapılışı,

   Dolgu için,hindistancevizini bir kaseye dökün.1 su bardağı pudra şekerinden 1tepeleme kaşığını hindistancevizine ekleyin.Yine 1 yumurtanın akını (sarısını atmayın,kurabiye hamuruna katacağız) da hindistancevizin içine katın ve karıştırın.

  Kurabiye için;margarini, sıvıyağı,pudraşekerini ve 1yumurtayı ve kalan yumurta sarısını bir kaba ekleyip elinizle biraz karıştırın.Daha sonra kakaoyu,kabartma tozu,vanilyayı ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Kurabiye hamurundan ceviz kadar parça koparıp yuvarlayıp,daha sonra avucunuzda köfte yapar gibi inceltin.Ortasına dolgu malzemesinden bir çay kaşığı kadar koyup,yine yuvarlayarak kapatın.Bu şekilde diğer kurabiyeleri de hazırlayın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

   Pişen kurabiyelerinizin soğuyup oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bundan sonrası sizin tercihinize göre değişiyor.Ben bitter çikolatayı benmari usülü eritip,kurabiyelerin üzerine çatalla yüksekten gezdirerek döktüm.Siz isterseniz kurabiyelerin üstünü çikolataya batırabilir,veya farklı şekildede süsleyebilrsiniz.