İrmik tatlısı için malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
arzuya göre vanilya aroması
Portakal peltesi için,
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta (fazla tepeleme olmasın)
Yapılışı,
Bir tencereye sütü,irmiği ve şekeri alın kaynayıncaya kadar çırpma teli ilekarıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayan tatlınıza margarin veya tereyağını ekleyip bir kaç dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin.pişen tatlınızı kelepçeli kalıbın tabanınına yavaş yavaş dökün.
Pelte için de yine bir tencereye malzemeleri alın ve çırpma teli ile karıştırarak pişirin.pişen pelteyi ocaktan alıp bir kaç dk karıştırarak ılıtın.Soğumuş olan tatlınızın üzerine ortasından başlayarak dökün.Buzdolabında en az bir kaç saat soğutun.
... Tatlınızı tek kişilik kuplarda veya kare yada dikdörtgen servis kaplarında da hazırlayabilirsiniz.
... Pelte değil de daha az yoğun bir portakallı sos kıvamı istiyorsanız nişastayı 1 çorba kaşığı kullanabilirsiniz.İrmik tatlısı yerine tavukgöğsü vb. muhallebilerin üzerinde de sunabilirsiniz afiyet olsun :)
Behiyecigim...cok özledik coooook...süper bir fotografla gelmissin...ellerine saglik, umarim hersey yolundadir,sevgileirmle
YanıtlaSilzehra
coook güzel olmus canim inan cok hosuma gitti rengide cok hos...
YanıtlaSilellerine saglik canim
Merhaba Behiye
YanıtlaSilHer zaman portakallı herşeyi severdim ama bu sene neredeyse abarttım herşeyi portakallı dener oldum
küçük çikolatalı toplar,kekler,kurabiyeler vs vs .
İnan bu da ayrı güzel olmuş ve görüntüsü önce albenili fazlasıyla çık olmuş.Ellerine sağlık,deneyecektim bu tarz sütlü tatlı bir o kalmıştı denemediğim sen bana yol gösterici oldun şimdi.
Elinize saglik olsun ne kadar asil duruyor bu boyle...
YanıtlaSilSevgiler...
Çok güzel bir görüntü ellerine sağlık bereketi bol olsun.
YanıtlaSilBehiyeciğim nefis bir tarif harika fotoğraflar ellerine sağlık canım .Umarım herşey yolundadır. Sevgiler..
YanıtlaSilrenk harika görüntü güzel vitaminli de olmuş daha ne olsun:))))ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBugün birkaç sayfada daha portakal peltesi gördüm sanki ben aşerdim yani! Ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor her tarifinde olduğu gibi.:)
YanıtlaSilgörüntü çok güzel ellerine sağlık:)
YanıtlaSilen kısa zamanda denerim belki:)
sevgiler.
Çok güzel bir görüntü,elinize sağlık.
YanıtlaSilBehiyecim nefis bir görüntü olmuş canım ,ellerine sağlık ,özlemişim tariflerini seni :)
YanıtlaSilCanım; çok hoş görünüyor, ellerine sağlık,sevgilerrrrr...öptüm....
YanıtlaSilnefis görünüyor,tam da bolca portakal varken yapmak lazım:) Bu ölçüler için kullandığınız kelepçeli kalıp kaç cm acaba?
YanıtlaSilSevgiler..
www.lezzet-karnavali.blogspot.com
Karnavalima beklerim:)
Ellerine sağlık:) çoooooooooooook seviyoruuuum irmik tatlısını :)birtasimkaynasin.blogspot.com
YanıtlaSilHem pratik hemde çok lezzetli görünüyor canım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Hem pratik hemde çok lezzetli görünüyor canım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Tatlı yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum :) sevgiler..
YanıtlaSilNefis görünüyor sütlü irmik tatlısı elinize sağlık.
YanıtlaSilİyi günler. Mutfakta acemiyim. İlk kez çok kişiye pasta yapacağım. Dikdörtgen borcamda yapsam bu ölçüler yeterli mi yoksa arttırmam gerekir mi? Bir de dikdörtgen borcam 25-30 kişiye yeterli olur mu? (Küçük küçük dilimlesem yeter mi?)
YanıtlaSilmerhaba,, ölçüleri iki katına çıkarıp,,bir büyük dikdörtgen borcam ve bir de küçük Borcama paylaştırabilirsiniz.Belki öyle daha da fazla kişiye yetebilir. Kolaylıklar dilerim.
SilMerhaba tatliyi dokmeden once kalibimizi ıslatiyormuyuz.yapismamasi icin
YanıtlaSilMerhaba,,ıslatmadan da kolaylıkla çıkar kalıptan,,ama önlem olarak isterseniz ıslatabilirsiniz.sevgiler
Sil