20 Ocak 2012 Cuma

Çikolatalı Kurabiye (Cookie)

Malzemeler ;

   80 gr bitter çikolata
   80 gr tereyağı
   1 yumurta
   1 su bardağı pudra şekeri
   1-2 su bardağı arası un
   1/2 paket kabartma tozu
   1/2 su bardağı damla çikolata
   1/2 su bardağı ufalanmış fındık



Yapılışı,

    Tereyağını bir kaba alıp ocakta eritin,Eriyen tereyağınıza ocaktan alıp sıcakken üzerine bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırın.Hamur kabınıza eriyip hazır olan çikolatalı karışımını,pudra şekerini,yumurtayı ekleyip karıştırın.Daha sonra 1 su bardağı unu,kabartma tozunu da ekleyip elinizle karıştırın.çok sert olmayan bir kurabiye hamuru için unu azar azar eklemeye devam edin.Hamurunuz hazır olunca fındığı ve damla çikolatayı da katın.İsterseniz dondurma kaşığı ile ya da elinizle hamurdan yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine aralıklı dizin. (piştikçe yayılacaklar sonra çatlıyacaklar) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet olsun..


19 yorum:

  1. Cayımın yanına aldım bir tane..mis ellerıne sağlık bereketi bol olsun.

    YanıtlaSil
  2. Hmmmm demek kendii yayıliyor çok güzel olmuş !ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık cookie ler harika duruyor. Yeğenine de Allah sağlıklı mutlu huzurlu sevdikleri ile başarılı yıllar versin canım:) Sen de iyisin umarım:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık! fındığı malzemeler listesine eklemeyi unutmuşsunuz sanırım,ne kadar kullanacağız?

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş ellerinize sağlık sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım nefis gözüküyor seni takibe aldım bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem bir görüntü ellerine sağlık canım.
    Bu güzellikleri izlemeye devam edicem:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. blogun cok hosuma gitti yok yok gibi :-) izlemeye aldim bana da buyur gel sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Irmikli tatliyi görünce bu sahane cookieleri kacirmisim...ellerine saglik arkadasim, sevgileirmle

    YanıtlaSil
  10. Güzel yorumlarınıza çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık...
    Ayrıca bloğunuzu çok beğendim, başarılarınızın devamı dileğiyle...

    Sevgiler
    Eda

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir blogunuz var . yemek blogu hazırlamak zordur. Resimlere tariflere bayıldım..

    YanıtlaSil
  13. Muhteşem.......blogunuzda ayrıca bir harika....çok özenli...kaç derecede pişireceğiz kurabiyeleri...

    YanıtlaSil
  14. Fırındalarr şuanda, lezzetli olması dileğiyle bekliyoruz :) Ancak; pişme süresi hakkında bilgi verirseniz iyi olur. Zira kakaolu ve sıcakken yumuşak olduğundan anlamak zor..

    YanıtlaSil
  15. lezzeti güzeldi aslında ama taş gibi oldular maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) büyük ihtimalle fırında fazla kaldılar.Piştiği zaman zaten çatlamaya başlıyorlar.O andan sonra fırında çok tutmamak gerekiyor.Bir daha hazırladığımda süre tatacagım :) İsterseniz uzman tv de çikolatalı bonibonlu kurabiye çekimi var.Onu izlerseniz size de fikir olur.Sevgiler..

      Sil
  16. Denedim tarifinuzi ama yumuşak yerine sert oldu kurabiye nedendir sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Demet Hanım,
      bu kurabiye içindeki çikolata ve malzemelerden dolayı biraz daha sert bir yapıya sahip,hani dağılan kıyır kıyır bir kurabiye değilde,bisküvi tarzında bir tarif :) Çatladıkları zaman fırından almak gerekiyor,fazla fırında kalınca da daha sert olabilir,,sevgiler

      Sil
  17. ellerine sağlık canım, nefis ötesi olmuşlar :)) Kurabiyeleri çok fazla fırında bırakınca sertleşiyorlar. 10-12 dk gibi kısa bir sürede pişiyor genelde :)) İlk fırsatta deneyeceğim canım. Benim kız bayılacak buna. Sevgiler canım....

    YanıtlaSil