Malzemeler ;
80 gr bitter çikolata
80 gr tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1-2 su bardağı arası un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı ufalanmış fındık
Yapılışı,
Tereyağını bir kaba alıp ocakta eritin,Eriyen tereyağınıza ocaktan alıp sıcakken üzerine bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırın.Hamur kabınıza eriyip hazır olan çikolatalı karışımını,pudra şekerini,yumurtayı ekleyip karıştırın.Daha sonra 1 su bardağı unu,kabartma tozunu da ekleyip elinizle karıştırın.çok sert olmayan bir kurabiye hamuru için unu azar azar eklemeye devam edin.Hamurunuz hazır olunca fındığı ve damla çikolatayı da katın.İsterseniz dondurma kaşığı ile ya da elinizle hamurdan yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine aralıklı dizin. (piştikçe yayılacaklar sonra çatlıyacaklar) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet olsun..
Cayımın yanına aldım bir tane..mis ellerıne sağlık bereketi bol olsun.
YanıtlaSilHmmmm demek kendii yayıliyor çok güzel olmuş !ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık cookie ler harika duruyor. Yeğenine de Allah sağlıklı mutlu huzurlu sevdikleri ile başarılı yıllar versin canım:) Sen de iyisin umarım:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor,ellerinize sağlık! fındığı malzemeler listesine eklemeyi unutmuşsunuz sanırım,ne kadar kullanacağız?
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerinize sağlık sevgiyle kalın :)
YanıtlaSileline sağlık canım nefis gözüküyor seni takibe aldım bende beklerim:)
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntü ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBu güzellikleri izlemeye devam edicem:)
Sevgiler...
blogun cok hosuma gitti yok yok gibi :-) izlemeye aldim bana da buyur gel sevgiler
YanıtlaSilIrmikli tatliyi görünce bu sahane cookieleri kacirmisim...ellerine saglik arkadasim, sevgileirmle
YanıtlaSilGüzel yorumlarınıza çok teşekkürler :))
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAyrıca bloğunuzu çok beğendim, başarılarınızın devamı dileğiyle...
Sevgiler
Eda
çok güzel bir blogunuz var . yemek blogu hazırlamak zordur. Resimlere tariflere bayıldım..
YanıtlaSilMuhteşem.......blogunuzda ayrıca bir harika....çok özenli...kaç derecede pişireceğiz kurabiyeleri...
YanıtlaSilFırındalarr şuanda, lezzetli olması dileğiyle bekliyoruz :) Ancak; pişme süresi hakkında bilgi verirseniz iyi olur. Zira kakaolu ve sıcakken yumuşak olduğundan anlamak zor..
YanıtlaSillezzeti güzeldi aslında ama taş gibi oldular maalesef :(
YanıtlaSilMerhaba :) büyük ihtimalle fırında fazla kaldılar.Piştiği zaman zaten çatlamaya başlıyorlar.O andan sonra fırında çok tutmamak gerekiyor.Bir daha hazırladığımda süre tatacagım :) İsterseniz uzman tv de çikolatalı bonibonlu kurabiye çekimi var.Onu izlerseniz size de fikir olur.Sevgiler..
SilDenedim tarifinuzi ama yumuşak yerine sert oldu kurabiye nedendir sizce ?
YanıtlaSilMerhaba Demet Hanım,
Silbu kurabiye içindeki çikolata ve malzemelerden dolayı biraz daha sert bir yapıya sahip,hani dağılan kıyır kıyır bir kurabiye değilde,bisküvi tarzında bir tarif :) Çatladıkları zaman fırından almak gerekiyor,fazla fırında kalınca da daha sert olabilir,,sevgiler
ellerine sağlık canım, nefis ötesi olmuşlar :)) Kurabiyeleri çok fazla fırında bırakınca sertleşiyorlar. 10-12 dk gibi kısa bir sürede pişiyor genelde :)) İlk fırsatta deneyeceğim canım. Benim kız bayılacak buna. Sevgiler canım....
YanıtlaSil