6 Aralık 2012 Perşembe

Elmalı Tart


Malzemeler :

   125 gr. tereyağı veya margarin
   1 çay bardağı pudra şekeri
   1çay bardağı yoğurt
   1 yumurta
   1 paket kabartma tozu
   Aldığı kadar un

İç harcı için :

   4 adet orta boy elma
   4 yemek kaşığı toz şeker
   1 tatlı kaşığı tarçın
   Arzuya göre ufalanmış ceviz

Yapılışı ; 

   Öncelikle elmaları rendeleyin.Orta ateşte elma ve toz şekeri,elmalar suyunu çekene kadar pişirin.En son tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın.
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın.Daha sonra unu azar azar ekleyerek ve kabartma tozunu da ilave ederek bir ele yapışmayacak bir hamur elde edin.Hamurdan bir miktarını alıp dondurucuda bir süre bekletin. (kolay rendelenmesi için ) Kalan kısmı tart kalıbınıza eşit olarak yayın.Üzerine soğuyan elmalı harcınızı ilave edin.En son üzerine soğuyan hamuru rendeleyin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin üzeri kızarıncaya kadar (çok kızarması gerekmez ,kurabiye kıvamında olmalı )pişirin.Servis zamanında üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun..


9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Bende yapacağım en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  2. elmalı tartt bayılırımm.sabah sabah bu görüntü harika

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çokta severim....

    YanıtlaSil
  4. Harika ellerine sağlık Behiyeciğim sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. resimler tartın lezzetini ele veriyor zaten ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Behiye'cim,çok lezzetli görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Behiyeeee, çok güzel görünüyor. Çok yapasım geldi. En kısa zamanda yapacağım ve sana sonucu yazacağım, söz :))

    YanıtlaSil
  8. Görüntüsü gerçekten herşeyi anlatıyor.
    Daha ne söyleyebilirim ki.
    Ellerinize yüreğinize sağlık.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil