Malzemeler :
125 gr. tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için :
4 adet orta boy elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Arzuya göre ufalanmış ceviz
Yapılışı ;
Öncelikle elmaları rendeleyin.Orta ateşte elma ve toz şekeri,elmalar suyunu çekene kadar pişirin.En son tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın.
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın.Daha sonra unu azar azar ekleyerek ve kabartma tozunu da ilave ederek bir ele yapışmayacak bir hamur elde edin.Hamurdan bir miktarını alıp dondurucuda bir süre bekletin. (kolay rendelenmesi için ) Kalan kısmı tart kalıbınıza eşit olarak yayın.Üzerine soğuyan elmalı harcınızı ilave edin.En son üzerine soğuyan hamuru rendeleyin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin üzeri kızarıncaya kadar (çok kızarması gerekmez ,kurabiye kıvamında olmalı )pişirin.Servis zamanında üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun..
Ellerinize sağlık. Bende yapacağım en kısa zamanda.
YanıtlaSilelmalı tartt bayılırımm.sabah sabah bu görüntü harika
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çokta severim....
YanıtlaSilHarika ellerine sağlık Behiyeciğim sevgiler..
YanıtlaSilresimler tartın lezzetini ele veriyor zaten ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık Behiye'cim,çok lezzetli görünüyor.Sevgiler
YanıtlaSilEn sevdiğim tart....
YanıtlaSilBehiyeeee, çok güzel görünüyor. Çok yapasım geldi. En kısa zamanda yapacağım ve sana sonucu yazacağım, söz :))
YanıtlaSilGörüntüsü gerçekten herşeyi anlatıyor.
YanıtlaSilDaha ne söyleyebilirim ki.
Ellerinize yüreğinize sağlık.
Sevgiyle kalın...