Bir önceki kayıtdaki tarif fotoğraflarına olan beğeni ve yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum.Erişim sorunlarından ötürü kayıtları yayınlayamadım.Tarifleri tekrar hazırlayıp dipnotları ile birlikte tekrar paylaşacağım.
Şimdi çok tazecik bir kurabiye ile devam ediyorum.Kurabiye tarifi Room for dessert ait..
Malzemeler
150 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
150 gr mısır nişastası
150 gr un
4 adet yumurta sarısı ( 2 adet kullandım )
5 gr kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Bir kabın içine tereyağını ve pudra şekerini ekleyin ve mikserle çok az çırpın.yumurtaları da ekleyin ve çok az daha çırpın.daha sonra içine kuru malzemeleri ekleyin ve yoğurun.buzdolabında bir kaç saat dinlendirin.Soğuyan hamurunuzu merdane yardımıyla inceltin ve arzu ettiğiniz kalıp ile kesin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kenarları kızarmaya başladığında fırından alın.
Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerinizin yarısına arzu ettiğiniz marmelatla,çikolatalı krema veya fındık fıstık ezmeleri ile dolgu oluşturun.Kalan boş kurabiyelerinizle birleştirip yanlarını hindistan cevizine veya toz fıstığa bulayın.Afiyet olsun
Bana son derece keyif veren bu sayfaya ugramaya bende bayiliyorum Behiyecigim...ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Behiyecim muhteşem güzel gözüküyorlar ellerine sağlık canım.çok öpüyorum seni..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar. Eline sağlık
YanıtlaSilSevgiler
harika gözüküyorlar..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsabah sabah gözüm gönlüm açıldı canım ,nefisler
YanıtlaSilenfes bir görüntü ellerinize sağlık....
YanıtlaSilCanım kurabiyeler muhteşem ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilçok şık olmuşlar. eline sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilbu arada yeni adresim: http://mimosacafe.net/
birazdan kahve yapıp içicem
YanıtlaSilsayfana bakmakla hata mı yaptım şahane görünüyorlar :)
bu nasıl bir maharettin yarabbim! ;)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor kurabiyeler..Dolgulu kurabiyeleri çok ama çok seviyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Ne hos olmuslar Behiye...
YanıtlaSilMacaronuda andiriyor görüntüsü.Ellerine saglik..Sevgiler
Çok tatlı süzülmüşler.Reçellileri alayım ben çikolatalıdan daha çok severim hep küçüklüğümüzde yediğimiz o reçelli pastane kuru pastalarını hatırlatır ve hala o tadı severimde ararımda:)
YanıtlaSilellerinize sağlık.
Nasıl lezzetli ve iştah açıcı görünüyorlar Behiye'ciğim. sunum ve fotoğraflar ise yine harika.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım.
nefis duruyorlar, çevreleri hindistan cevizi ile sarılınca daha da lezzetlenmiştir eminim! çok güzel kalpler olmuş bu arada, pürüzsüz:) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilharika görünüyorlar.ben bir kek ve kurabiye canavarıyım...Bide kaloriler olmasa.bloğunu zevkle takip ediyorum.fotolar da süper...bi de yenebilseler ;)sevgiler...
YanıtlaSilharika olmuş bunlar , görüntüleri çok iştah açıcı. ellerinize sağlık. sevgiler..
YanıtlaSiliçten sevgi dolu yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum :) umarım deneyince sizler de beğenirsiniz
YanıtlaSilsevgiler..
çok şık ve güzel görünüyorlar ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilKurabiyeler nefis olmuş Behiyecim! Harika! Ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇikolataya bulanmak istiyorum bende;)) nefis gözüküyor.. Behiyecim ellerine sağlık...
YanıtlaSilmüthiş gözüküyorlar vallahi eline sağlık...
YanıtlaSilçikolatalı olanlara ayrıca bayıldım...
Nefis üstü bir kurabiye olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKurabiyelerin sevgiyle yapıldıkları her hallerinden belli oluyor:).
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgilerimle:)).
aslı
BAYILDIM BEN BU KURABİYEYE TARİFİ ALDIM İNŞ. DENEMEK İSTİYORUM. ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilBehiye cimm, benzer bir tarifi seneler evvel bir blogger arkadasımız vermişti.Arşivimde kayıtlı ama ismini su anda anımsayamadım.
YanıtlaSilİnanılmaz bir lezzetti o tarif.Senin tarifte sanırım o tarz. Çok şık bir sunum olmuş ve cok can cekici:) Ellerine saglık içim acıldı inan sayfana girince.
Sevgilerimle,
Figen Karavaş
Merhaba,çok güzel bi blogunuz var..tarifinizi denedim çok güzel oldu çok beğenildi teşekkürler tekrar elinize sağlık..emine dmr
YanıtlaSil