25 Kasım 2010 Perşembe
Kaşar Peynirli Üçgenler
Tarif ; Sevgili Emel Başdoğan
Malzemeler :
350 gr krema
125 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/ 2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (bardak ölçülerine göre değişebilir )
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
Arzuya göre dereotu
Yapılışı ;
Kaşar peynirini rendeleyin ve üçgenlerin üzerine serpmek için çok azını ayırın.Kalan kaşar peynirini ve yumurta hariç diğer malzemeleri bir kaba koyup,yoğurun.bu tarif klasik bir hamur kıvamında olmuyor o yüzden çok fazla yoğurmayın,hamurun birbirine yapışması yeterli.Hamuru ellerinizle dikdörtgen şekline getirin.Dikdörtgeni boyundan ikiye kesin.Daha sonra da oluşturduğunuz ince dikdörtgenlerden üçgenler kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve kaşar peyniri rendesi serpin.Önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Not : Kaşar peynirli bir tarif olduğu için sıcak veya ılık iken servis edilmesi daha iyi olur .. Afiyet olsun
Etiketler:
Tuzlu Hamur İşleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba..
YanıtlaSilkaşar delisi olarak bunlar tam benlik..
ellerine sağlık canım..
hem kolay hemde farklı.kesınlıkle denıycem...elıne saglık vallahı kahvaltılarımıza bır yenılık daha ekledın..
YanıtlaSilHarika bir tuzlu... Hepsini gününde bitirmek lazım. Benim kurabiyeyle pek aram yok. Hele tatlı kurabiyeyle nerdeyse hiç. Bloğumda kurabiye namına iki tuzlu var. Önümüzdeki günlerde bir davete tatlı kurabiye düşünüyordum ama bu tarifi görünce muallakta kaldım. İyi oldu mu şimdi?
YanıtlaSilNefis bir görüntü ellerinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilne güzel kızarmışlar
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuşlar
ne kadar pratik, eminim çok da leziz olur ılık ılık! tarifi üretenin de sizin de ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilGörüntüye bittim sabah sabah krize girdim harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilemel hanımın tariflerini bende severim elinize sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çıtırlar ye beni diyor:)))Öpüyorum.
YanıtlaSilEnfes gorunuyor! Peynir bu tarz seylere cok guzel yakisiyor. Birde soganli oldummu is tamamdir:) Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilbehiyecim olsa sıcak sıcak 4-5 tane hüpletirdim nefis olmuş şekercim elelrine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilçok lezzetli oluyor bizimkiler beğenerek yemişti
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
sabah kahvaltılarına ve 5 çay çaylarına yaparım ben bu tarifi canım ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilBehiyecim ben de bu güzellerden isterim ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilsevgili arkadaşımmm ellerine sağlık.inanılmaz leziz ve çok zengin görünüyorlar.çayın yanında nasıl da nefis olur kimbilir.sevgiler...
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor !
YanıtlaSilÇok güzel blog !
Поздравления !:)
güzel yorumlarınız için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilkocamannn sevgiler..
Sevgili Behiye çok süper bir tarif olmuş bu. Ben deEmel başdoğan'ın tariflerini de çok severim. Ellerine sağlık arkadaşım... hHemen denerim ben bu tarifi.
YanıtlaSilSevgiler...
Çok nefis birşey olmuş.Kaşarlı tarifler her zaman ılık güzel zaten o kaşarın erimiş lezzeti..Mmm neyse daha fazla sözü uzatmamak lazım:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
Nefis nefis olnuş canım
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgiler
Ellerinize saglik kasarli ucgenler cok guzel gorunuyorlar.Hemen denemege calisacagim.Sevgiyle kalin.
YanıtlaSilTeşekkürler..
YanıtlaSilumarım sizler de denersiniz ve beğenirsiniz :) sevgiler..
Elinize sağlık, denedim sonuç harika :)
YanıtlaSilhttp://yemekfikri.blogspot.com/2012/01/kasar-peynirli-ucgenler.html